Mexico Mi Amor
Φωτογραφία: Mexico Mi Amor/ Facebook
ΓΕΥΣΗ

Mexico Mi Amor: Ένα νέο μεξικάνικο στο Κολωνάκι μας φτιάχνει το κέφι και μας ταξιδεύει


Στη Τσακάλωφ στο Κολωνάκι ανακάλυψα το «Mexico Mi Amor» εντελώς τυχαία.

Μπήκα να δω πώς ήταν μέσα, γιατί με σκανδάλισαν τα δυνατά χρώματα και η όμορφη διακόσμηση. Θαύμασα την τέλεια ισορροπία που δεν ξεφεύγει από τις «μεξικανικές» κιτς υπερβολές. Ενώ παίζει με τα μεξικάνικα στερεότυπα είναι όλα τόσο-όσο.

Ήταν μεσημεράκι, ήπια μεξικάνικο καφέ, είχε μια απαλή νοσταλγική μουσική, και έφαγα ένα ιδιότροπο και εξαιρετικό πιάτο που ακούει στο όνομα «causas cochinita», με τυρί που όμοιο δεν είχα δοκιμάσει. Το τυρί έμαθα λέγεται «manchego» και έρχεται από την Ισπανία.

Και αυτό ήταν! Έπαθα κόλλημα με το εν λόγω πιάτο, κάτι σαν εμμονή. Έφυγα από το «Mexico Mi Amor» με ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης. Θυμάμαι ήταν μια βαρετή Τρίτη με ψιλόβροχο και ένιωσα σαν να είχα διακανονιστεί στο Κοσουμέλ. Επέστρεψα λίγες μέρες αργότερα με σκοπό να δοκιμάσω όσα περισσότερα πιάτα μπορώ από τον κατάλογο. Και ναι, εκεί ήταν το πραγματικά μεξικάνικο πάρτι στον ουρανίσκο μου.

Ο σεφ Θάνος Στασινός σε αυτό το μαγαζί μεγαλουργεί. Έμαθα αργότερα ότι έχει μεγάλη εμπειρία στη κουζίνα της Λατινικής Αμερικής. Έχει ζήσει χρόνια εκεί, ξέρει καλά τις γεύσεις και τις μυρωδιές και ενώ έχει στήσει πολλά και επιτυχημένα εστιατόρια στην Αθήνα, διατηρεί ακόμα τις επαφές του με το Μεξικό και μας μεταφέρει ό,τι πιο «ψαγμένο» και όχι τα καθιερωμένα πιάτα που τρώμε συνήθως στα μεξικάνικα στην Ελλάδα

Ο σεφ Θάνος Στασινός δημιουργεί εξαιρετικά πιάτα

Ξετρελάθηκα με τα Espanadas με χοιρινό και τσίλι, που σκάνε τα αρώματα στον ουρανίσκο και αφήνουν μια καταπληκτική επίνευση, τα Τostadas με σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο και καυτερή μεξικάνικη σάλτσα και τις μεξικάνικες πατάτες Bravas, που παίρνουν «μπράβο» με πολλά θαυμαστικά. Άριστη ισορροπία γεύσεων.

Πιάτα επιδέξια, που ακροβατούν το πικάντικο το καυτερό αλλά και το ντελικάτο. Ενώ η μεξικάνικη κουζίνα ενίοτε μου πέφτει βαριά, εδώ είναι σαν να έχουν μια πιο ραφιναρισμένη ισορροπία οι γεύσεις.

Η blue Maria ειναι η ψαγμένη μαργαρίτα του Mexico mi amor

Η όμορφη Μαρία Χοριανοπούλου η ιδιοκτήτρια μου λέει για το κόνσεπτ: «Είμαστε λάτρεις του μεξικάνικου και λάτρεις της terra latina γενικότερα. Ήταν πρόκληση να δημιουργήσουμε ένα μαγαζί που είναι σαν να σου δίνει εισιτήριο για το Μεξικό και μέσα από τη γεύση να υλοποίησες και ένα ταξίδι. Θέλαμε να φτιάξουμε ένα tex mex με πολλές επιρροές από όλη τη Λατινική Αμερική και την Ιβηρική Χερσόνησο και τα ταξίδια μας που τόσο αγαπάμε. Στόχος είναι να έρχεσαι να νιώθεις ότι ταξιδεύεις». Αξίζει να αναφέρουμε ότι το μαγαζί είναι ζωγραφισμένο όλο στο χέρι από τον ανήσυχο εικαστικό καλλιτέχνη Λεωνίδα Γιαννακόπουλο.

Το στέκι λειτουργεί από το πρωί, για αυθεντικό μεξικάνικο καφέ. Ψαγμένα smoothies με υπερτραφές. Από matcha τρικολόρε μέχρι το αγαπημένο μου, που είναι το beetroot με παντζάρι, κόκκινο μήλο και λάιμ. Επιδέξιο και το μεξικάνικο brunch, που και αυτό είναι ιδιαίτερο από μόνο του και ξεφεύγεις από τη μονοτονία των αβγών ποσέ, που πια τα μπουχτίσαμε. Και έπειτα, συνεχίζεις με μεσημεριανό για να περάσεις στα «επιδέξια» κοκτέιλ.

Δοκιμάζω μια μπλε μαργαρίτα τη «Blue Maria» στην αρχή με δισταγμό και τελικά με ενθουσιάζει. Τώρα δηλώνω ότι είμαι φαν της μπλε μαργαρίτας (αν πας στη μπλε, επιστροφή στη συνηθισμένη δεν έχει). Σιγά-σιγά, το μάτι πέφτει σε λεπτομέρειες του interior design. Γουστόζικα τα σκαμπό με το ύφασμα με κάκτους και τη Φρίντα Κάλο στο μπαρ. Ένα όμορφο μπαρ που μπορείς να το επισκεφτείς για μια (τουλάχιστον) γύρα από μπλε μαργαρίτες πριν ή μετά από οπουδήποτε. Φεύγω με το ίδιο αίσθημα χαράς και ανάτασης που είχα και την πρώτη φορά.

Η μόνη μου συμβουλή: μην πάρετε το αυτοκίνητο για να μπορέσετε να απολαύσετε άφοβα και χωρίς τύψεις τις μαργαρίτες σας.

Info: Mexico Mi Αmor, Τσακάλωφ 10.





SHARE