fbpx Κέικ σοκολάτας με κροκάν φουντουκιού -Η εύκολη και λαχταριστή συνταγή των Zara Home θα σου πάρει το μυαλό | BOVARY
κέικ σοκολάτα με κροκάν φουντουκιού
Λαχταριστή σοκολατένιο κέικ/ Φωτογραφία: Zara Home
08|10|2020 13:17
SHARE
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Κέικ σοκολάτας με κροκάν φουντουκιού -Η εύκολη και λαχταριστή συνταγή των Zara Home θα σου πάρει το μυαλό


Τα Zara Home προτείνουν μια σούπερ λαχταριστή συνταγή για κέικ σοκολάτας, που θα συνοδεύσει τέλεια τον καφέ σας!

Ένα υπέροχο γλυκό -το οποίο ιδανικά θα είναι και εύκολο στην προετοιμασία του- θα δώσει την ιδανική γεύση στα μουντά πρωινά του φθινοπώρου. Μια -μόνο μια;- φέτα από ένα νόστιμο κέικ σοκολάτας μαζί με τον καφέ σας αρκεί για να ξεκινήσετε την ημέρα μας με την πιο όμορφη και θετική διάθεση.

Τα Zara Home έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες σεζόν να μας προτείνουν ιδιαίτερες -άλλες εύκολες, άλλες πιο περίπλοκες- συνταγές. Ανάμεσα στις καινούριες προτάσεις, ξεχωρίσαμε ένα απίθανο σοκολατένιο κέικ με κροκάν φουντουκιού, με πλούσια γεύση και υπέροχο άρωμα, το οποίο θα λατρέψει κάθε chocoholic.

Κέικ σοκολάτας από τα Zara Home

ΥΛΙΚΑ:

Για 6-8 μερίδες

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. αγνό κακάο
  • 7 αβγά large
  • 275 γρ. καστανή ή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεσμένο αμύγδαλο

Για το κροκάν:

  • 1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 90 ml νερό
  • 350 γρ. ψημένα φουντούκια
κέικ σοκολάτα Zara Home
Zara Home

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  • Βουτυρώνουμε και απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί των 24 cm. Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC.
  • Χτυπάμε το βούτυρο και το κοσκινισμένο κακάο, μέχρι να βγει ένα κρεμώδες μείγμα.
  • Σε ένα μπολ, με μπεν μαρί, χτυπάμε ολόκληρα τα αβγά και τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε μια αφρώδη υφή και τον διπλό όγκο.
  • Ανακατεύουμε τα δύο παρασκευάσματα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές.
  • Το ρίχνουμε στο ταψί και ψήνουμε στην κεντρική σχάρα από 45 έως 50 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.

Για το κροκάν:

  • Ψήνουμε τα φουντούκια, αν είναι ωμά, σε χαμηλή φωτιά σε τηγάνι ή φούρνο. Ύστερα, τα κόβουμε στη μέση ή σε τέταρτα και τα διανέμουμε πάνω σε ένα ταψί.
  • Σε μια κατσαρόλα με ψηλά τοιχώματα και βαθύ πυθμένα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ψήνουμε σε υψηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε, έως ότου σχηματιστεί μια έντονη χρυσαφί καραμέλα.
  • Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω από τα φουντούκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το κροκάν στο κέικ και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή βρήκαμε στο Zara Home.





SHARE