Κρασί με παγωτό; Το αναπάντεχο τρεντ που έχει γίνει viral στα social media / Φωτογραφία: ChatGPT

Γιατί όλοι ρίχνουν κόκκινο κρασί πάνω στο παγωτό; Το viral food trend που κάνει θραύση

Κατά καιρούς, τα social media «γεννούν» διάφορα trends και το φαγητό δεν ξεφεύγει από τους πειραματισμούς. Στις αρχές του φθινοπώρου, το hashtag #redwineicecream (κόκκινο κρασί και παγωτό) άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές.

Σε αναρτήσεις, χρήστες των social έβαζαν παγωτό σε ποτήρια και το περιέχυναν με κρασί. Αν εκείνη τη στιγμή σκέφτεστε «τι στο καλό κάνουν;», δεν είστε οι μόνοι. Όμως, όσοι το δοκίμασαν σας συμβουλεύουν να «μην το απορρίψετε πριν το δοκιμάσετε».

Το όνομα αυτής της νέας τάσης, σύμφωνα με τη Generation Z, είναι «wine float».

Η ιστοσελίδα Slurp, επιχειρώντας να εξηγήσει το νέο αυτό επιδόρπιο, αναφέρει ότι τα λιπαρά του παγωτού μαλακώνουν τις τανίνες του κόκκινου κρασιού, κάνοντάς το πιο ευχάριστο και ισορροπημένο. Παράλληλα, η χαμηλή θερμοκρασία του παγωτού μειώνει την έντονη αίσθηση του αλκοόλ και αναδεικνύει τις φρουτώδεις νότες του κρασιού.

Ό,τι κι αν ισχύει, σε αυτό το trend το αλκοόλ συναντά το κρεμώδες, το παγωμένο και την πλούσια κρεμώδη υφή του παγωτού και, κάπως μαγικά, όλα μοιάζουν να δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

Πώς να φτιάξετε παγωτό με κρασί

Η διαδικασία είναι απλή: Βάλτε μία ή δύο μπάλες παγωτό σε ένα ποτήρι και ρίξτε αργά το κόκκινο κρασί από πάνω.

Το μυστικό είναι η ισορροπία: Μην το παρακάνετε με την ποσότητα του κρασιού και μην καλύψετε εντελώς το παγωτό.

Τι κρασί να επιλέξετε

Δεν είναι όλα τα κόκκινα κρασιά κατάλληλα για αυτό το γλυκό πείραμα. Χρειάζεστε ένα φρουτώδες, μεσαίου σώματος κρασί, που να μπορεί να «αντέξει» τη γλυκύτητα χωρίς να την υπερκαλύπτει.

Μπορείτε να δοκιμάσετε Merlot ή Pinot Noir.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα λιπαρά του παγωτού απαλύνουν τις τανίνες, και ένα κρασί με φυσική φρουτώδη γλυκύτητα θα προσφέρει έναν πιο ομαλό και ευχάριστο συνδυασμό.

Και στο παγωτό;

Η βανίλια είναι μια κλασική επιλογή, αλλά όχι η μόνη. Αν είστε από τους πιο «τολμηρούς», δοκιμάστε:

  • Φράουλα, που ενισχύει τις νότες κόκκινων φρούτων σε ροζέ ή Pinot Noir
  • Σοκολάτα ή μόκα, που ταιριάζουν με βαθύτερα κόκκινα, αν και μπορεί να βγουν πικρά, αν το κρασί είναι πολύ ξηρό
  • Salted caramel ή φουντούκι, που αναδεικνύουν τα φρουτώδη στοιχεία του Merlot

Οι λάτρεις του κρασιού ίσως θεωρήσουν αυτή την τάση υπερβολική ή ακόμα και ιεροσυλία. Ωστόσο, υπάρχουν και φωνές που υποστηρίζουν ότι το #redwineicecream δεν ήρθε για να αντικαταστήσει τα κλασικά, αλλά για να παίξει μαζί τους, χαρίζοντας μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση.