Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
25|03|2023 09:32
SHARE
ΣΥΝΤΑΓΗ

Koλοκυθάκια τηγανητά -Το μυστικό για να βγουν τραγανά και πεντανόστιμα


Τα τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια είναι τόσο νόστιμα και τόσο δημοφιλή, και αποτελούν σίγουρα έναν από τον αγαπημένο μας μεζέ στις στις ταβέρνες.

Ωστόσο, αν θέλουμε να φτιάξουμε το λαχταριστό αυτό πιάτο στο σπίτι πρέπει να είμαστε σίγουροι πως ξέρουμε τα μυστικά επιτυχίας του. Υπάρχουν αρκετές συνταγές για τηγανητά κολοκυθάκια, αλλά η συγκεκριμένη συνταγή που επιλέξαμε από το livekitchen.gr, εκτός από το ότι είναι πάρα πολύ εύκολη, θα σας δώσει και τα πιο τραγανά κολοκυθάκια που φάγατε ποτέ.

Σύμφωνα με τον σεφ Πάνο Παπαδάκη το μυστικό για να βγούνε τραγανά και πεντανόστιμα είναι να βρέχουμε τα κολοκυθάκια αφού τα πασπαλίσουμε και ακριβώς πριν τα ρίξουμε στο τηγάνι.

Υλικά

  • 2 λίτρα νερό
  • 1,5 κτσ αλάτι
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • 150 γρ καλαμποκάλευρο
  • 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 90 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτγ σκόρδο σκόνη
  • 1 κτγ ρίγανη
  • 2 κτγ αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 λιτρα νερό το αλάτι κα ανακατεύουμε πολύ καλα.
    Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες 3-4 χιλιοστά και τα ρίχνουμε μέσα στο αλατόνερό.
  • Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέσα στο αλατόνερο για 10 λεπτά.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι γ.ο.χ, το ψιλό σιμιγδάλι, το σκόρδο σκόνη, την πάπρικα, την ρίγανη , το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Στραγγίζουμε  τα κολοκυθάκια και γεμίζουμε ένα γυάλινο μπολ με φρέσκο νερό.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει καλά.
  • Πασπαλίζουμε τα κολοκυθάκια μέσα στο μείγμα πολύ καλά.
  • Παίρνουμε ένα κολοκυθάκι κάθε φορά και αφού το έχουμε πασπαλίσει πολύ καλά, το βούτάμε με γρήγορες κινήσεις μέσα στο νερό και έπειτα απευθείας μέσα στο καυτό λάδι.
  • Αυτήν την διαδικασία την κάνουμε με όλα τα κολοκυθάκια και τηγανίζουμε λίγα κάθε φορά σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα τα σερβίρουμε με σως πάπρικας.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:





SHARE