Τα πρώτα κρύα έχουν κάνει την εμφάνισή τους καθώς πλέον είμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου. Θέλουμε cozy ρούχα, ζεστά ροφήματα και αχνιστά πιάτα που ζεσταίνουν το σώμα και την ψυχή μας.
Η απόλυτη τροφή του φθινοπώρου είναι η κολοκύθα. Αυτή η μεγάλη πορτοκαλί που μπορεί να μετατραπεί σε τρομακτική κατά τη διάρκεια του Halloween.
Και μπορεί στην Ελλάδα να μην τιμούμε τόσο αυτή την αμερικάνικη παράδοση, είναι ευκαιρία όμως να δοκιμάσουμε ευφάνταστα πιάτα όπως μια ζεστή κολοκυθόσουπα.
Οι σούπες βελουτέ είναι μια ιδανική επιλογή για τις κρύες ημέρες ενώ είναι υπέροχο πρώτο πιάτο σε εορταστικά τραπέζια.
Εμείς βρήκαμε και δοκιμάσαμε τη λαχταριστή συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου, του νικητή του MasterChef 2017, για υπέροχη κολοκυθόσουπα με γιαούρτι και κρουτόν.
Έχει πλούσια, κρεμώδη γεύση που θα σε ξετρελάνει. Αν πρέπει να δοκιμάσεις ένα πιάτο αυτή την εποχή, ας είναι αυτό.
Δες τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα πορτοκαλί
200 γρ. κρεμμύδι
250 γρ. πατάτα
10 γρ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 λίτρο ζωμό κότας
5 γρ. κουρκουμάς
1/4 κ.γ. μοσκοκάρυδο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι – πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
κολοκυθόσπορο χωρίς κέλυφος
γιαούρτι