fbpx Κοτόπουλο με 40 σκόρδα: Ο σεφ Γιώργος Παπακώστας μοιράζεται την συνταγή-«όνειρο» που έμαθε στη Γαλλία | BOVARY
Κοτόπουλο με λευκή σάλτσα σε τηγάνι
Κοτόπουλο με 40 σκόρδα /Φωτογραφία: Instagram/georgepapakostas
SHARE
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ 40 ΣΚΟΡΔΑ

Κοτόπουλο με 40 σκόρδα: Ο σεφ Γιώργος Παπακώστας μοιράζεται την συνταγή-«όνειρο» που έμαθε στη Γαλλία


Το κοτόπουλο αποτελεί ίσως το πιο αγαπημένο πιάτο με κρέας μικρών και μεγάλων.

Μπορείς να βρεις πολλές, λαχταριστές συνταγές με κοτόπουλο ως κυρίως πιάτο. Συνοδεύεται τέλεια με πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι, λαχανικά, μυρωδικά, ό,τι σου αρέσει και σου ταιριάζει.

Μαμαδίστικο αλλά και με μοντέρνες πινελιές, με υπέροχη, μοναδική γεύση!

Ψάχνοντας, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή του Γιώργου Παπακώστα. Κοτόπουλο με 40 σκόρδα!

Ο γνωστός σεφ μοιράστηκε την πρωτότυπη συνταγή που έμαθε στη Βρέστη της Γαλλίας το 2007, στα social media του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το κοτόπουλο είναι «είναι σοκαριστικά νόστιμο και πολύ εύκολο»!

Με ένα βίντεο στο Instagram, μάς δείχνει τι υλικά θα χρειαστούμε αλλά και την απλή διαδικασία για να το φτιάξουμε.

Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι
20 σκελίδες σκόρδο
120ml κονιάκ
120ml ζωμός κοτόπουλου
120ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
2 κλαδάκια θυμάρι
3 κουταλιές μαϊντανός

κοτόπουλο με 50 σκόρδα
Instagram/georgepapakostas

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το βούτυρο.

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα βάζουμε στο τηγάνι από την πλευρά της πέτσας.

Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε.

Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα σε χαμηλή φωτιά.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ.

Όταν η σάλτσα γίνει σαν σιρόπι, ρίχνουμε τον ζωμό και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος.

Ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C, στο πάνω κάτω, με τη σχάρα στο χαμηλό ράφι.

Βάζουμε το θυμάρι για να δώσει γεύση και κλείνουμε το μάτι.

Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα, με την πέτσα προς τα πάνω και ρίχνουμε και το ζουμί τους.

Βάζουμε το σκεύος με το φαγητό στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και τον ρίχνουμε στο κοτόπουλο που έχει ψηθεί. Ανακατεύουμε.

Μπορούμε να βράσουμε ζυμαρικά για να συνοδεύσουμε το λαχταριστό κοτόπουλο.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, τρίβουμε τυρί και ανακατεύουμε.

Καλή απόλαυση!





SHARE