Το σύγχρονο #CleanEating δεν ζητά εξεζητημένα υλικά και αμέτρητες ώρες στην κουζίνα. Ζητάει τα απλά, βασικά υλικα που χρησιμοποιούσαν και οι μάμαδες μας, απλά εμείς τα βάζουμε με διαφορετική σειρά στην κατσαρόλα και τα πασπαλίζουμε με εισαγώμενα μπαχαρικά για να δώσουμε μια πιο "εξότικ" πινελιά.
Ακόμα και οι πιο φανατικοί πολέμιοι του κουνουπιδιού δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στην ψητή γεύση του με ταχίνι και μπαχαρικά. Και όταν επιτέλους μπουν τα βαριά κρύα, θα είναι η σωστή ώρα για να "επανεφεύρεις" τη σούπα που σου έφτιαχνε η μαμά σου όταν ήσουν άρρωστη. Αντικατάστησε το ρύζι με rice noodles και πρόσθεσε σόγια και σησαμέλαιο για να δώσεις το feeling ενός ethnic dinner.
Κουνουπίδι με sauce ταχίνι ψητό ολόκληρο στο φούρνο
Υλικά
1 ολόκληρο κουνουπίδι
Υλικά για τη σάλτσα
100 γρ ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 κούπα χυμό λεμονιού
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλ. αλάτι1
/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση