Ρυζόγαλο
Φωτογραφία: Shuttertock
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ

Κρεμώδες ρυζόγαλο αρωματισμένο με καφέ


Μια νόστιμη συνταγή για ένα αγαπημένο γλυκό που φτιάχνεται γρήγορα και είναι απολαυστικό κάθε εποχή του χρόνου.

Το ρυζόγαλο το έχουμε συνδέσει με την παιδική μας ηλικία. Ένα γλυκό που το έφτιαχνε η γιαγιά, η μαμά μας και πολλές φορές γίνεται το τέλειο επιδόρπιο σε ένα επίσημο γεύμα.

Από την άλλη, είναι κι ένα γλυκό, το οποίο βρίσκουμε σε πολλές χώρες, σε διαφορετικές εκδοχές. Για παράδειγμα, οι Σκανδιναβοί το περιχύνουν με χυμό φρούτων, ενώ οι Ισπανοί το προτιμούν με σταφίδες. Όπως και να έχει, αυτό το γλυκό που παντρεύει μοναδικά το γάλα με το ρύζι δίνει μια γεύση που πάντα τη λαχταράμε και δεν τη χορταίνουμε.

Η Νεκταρία Κοκκινάκη, η κρητικιά food blogger που αγαπάει τις παραδοσιακές συνταγές, μας δίνει μια διαφορετική εκδοχή του γλυκού και είναι ό,τι πρέπει για να ολοκληρώσουμε ένα επίσημο δείπνο: ρυζόγαλο αρωματισμένο με καφέ!

Υλικά:

  • 100 γραμ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
  • 200 ml νερό
  • 800 ml γάλα
  • 100 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 30 ml νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ
  • 1 δόση καφέ εσπρέσο

Για σερβίρισμα: Κανέλα

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με το ρύζι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  • Προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί.
  • Στην συνέχεια στα 30ml νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ και ρίχνουμε μέσα στο γάλα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πήξει.
  • Τέλος προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και με μία κουτάλα σερβίρουμε σε μπολάκια ή ποτήρια.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.




SHARE