Μακαρόν
Μακαρόν /Φωτογραφία: Unsplash/serghei-savchiuc
MASTERCHEF 4

Πώς θα φτιάξεις τα λαχταριστά μακαρόν του MasterChef 4 -Η συνταγή του τελικού που κλήθηκαν να φτιάξουν οι φιναλίστ


Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με επιτυχία ο τελικός του MasterChef 4 με νικητή τον Σταύρο Βαρθαλίτη.

Οι δύο φιναλίστ φόρεσαν τις ποδιές τους και μπήκαν στην κουζίνα καθώς κλήθηκαν να αντιγράψουν τέσσερα ιδιαίτερα και απαιτητικά πιάτα.

Το πρώτο πιάτο που έπρεπε να δημιουργήσουν ο Σταύρος και ο Σταυρής ήταν ένα πολύ γνωστό και αγαπημένο γλυκό, τα γνωστά μας μακαρόν.

Τα μακαρόν είναι ένα ιδιαίτερο, γαλλικό γλύκισμα που θέλει προσοχή και συνέπεια, για να βγει σωστό και νόστιμο.

Το MasterChef έδωσε τη συνταγή στην δημοσιότητα για τους φαν που θέλουν να δοκιμάσουν να το φτιάξουν στο σπίτι.

Τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. πούδρα αμυγδάλου με άχνη (100 γρ. πούδρα αμυγδάλου-100 γρ. άχνη)
75 γρ. ασπράδι
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
4 γρ. κόκκινο χρώμα

https://www.instagram.com/p/CBi_jy_HWRn/

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι.
Αφού αφρατέψουν ρίχνουμε σε τέσσερις δόσεις τη ζάχαρη.
Μόλις γυαλίσει το μείγμα, ρίχνουμε το χρώμα.
Βάζουμε τη μαρέγκα σε μία μπασίνα, προσθέτουμε σταδιακά την πούδρα, ανακατεύουμε σιγά – σιγά, αναδιπλώνοντας με μία μαρίζ.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη.
Σε ένα ταψάκι με σιλπάντ τοποθετούμε τη λαδόκολλα κομμένη σε στρογγυλά κομμάτια και τοποθετούμε πάνω τους τα μακαρόν σε λίγο μικρότερη διάσταση απ΄ότι η λαδόκολλα.
Χτυπάμε λίγο το ταψάκι για να απλώσει το μείγμα και σκάμε τυχόν φυσαλίδες με μια οδοντογλυφίδα.
Αφήνουμε στην άκρη για 45΄ να κάνουν μία ελαφριά κρούστα, μέχρι να ακουμπάμε το δάκτυλό μας και να μην κολλάει.
Μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 145C και ψήνουμε για 11'.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

https://youtu.be/9oIkuk7CvEM

Γκανάζ

150 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. λικέρ κουμκουάτ φλαμπαρισμένο
10 γρ. πιπέρι σετσουάν
300 γρ. σοκολάτα Almond

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φλαμπάρουμε το λικέρ κουμ κουάτ.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα με το πιπέρι σετσουάν και ρίχνουμε 50 γρ. από το φλαμπαρισμένο λικέρ.
Το φέρνουμε λίγο πριν τον βρασμό.
Σε κάδο του μπίμερ, τοποθετούμε τη σοκολάτα και σουρώνουμε εκεί την κρέμα.
Το αφήνουμε λίγο να πάρει θερμοκρασία για να λιώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια χτυπάμε με το μπίμερ πολύ καλά.
Σουρώνουμε σε μπασίνα για τυχόν κομμάτια, το αφήνουμε να σταθεί στη συνέχει σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

ΣΤΗΣΙΜΟ

Κουμκουάτ
Φύλλα λεμονιάς
Διαλέγουμε τα καλύτερα και ίδιου μεγέθους καπάκια.
Γεμίζουμε το ένα από τα δύο και κλείνουμε προσεκτικά.





SHARE