fbpx Λαχταριστό και υγρό κέικ κάστανο από τον Στέλιο Παρλιάρο -Το τέλειο γλυκό για την εποχή | BOVARY
Κέικ κάστανο
Κέικ κάστανο /Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE
ΚΕΙΚ ΚΑΣΤΑΝΟ

Λαχταριστό και υγρό κέικ κάστανο από τον Στέλιο Παρλιάρο -Το τέλειο γλυκό για την εποχή


Έφτασε η εποχή του κάστανου, αυτού του ξεχωριστού καρπού με τις πολλές χρήσεις.

Ταιριάζει τέλεια σε γλυκά αλλά και αλμυρά πιάτα και θεωρείται ο καρπός του χειμώνα. Ειδικά τα γλυκά με κάστανο είναι λαχταριστά με μοναδική γεύση. Αν θες λοιπόν φέτος να φτιάξεις ένα γλυκό, ας είναι με κάστανο.

Μια απίθανη συνταγή, ιδανική για την εποχή είναι το κέικ κάστανο του Στέλιου Παρλιάρου. Το ρουστίκκέικ είναι υγρό στο εσωτερικό του λόγω του πουρέ κάστανου και πεντανόστιμο.

Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα και θα σε ξετρελάνει. Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να το φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. κάστανα πουρές χωρίς ζάχαρη ή βρασμένα και πολτοποιημένα κάστανα

200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη

240 γρ. άχνη ζάχαρη (και επιπλέον για πασπάλισμα)

2 αυγά

40 γρ. γάλα φρέσκο

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και επιπλέον για τη φόρμα)

βούτυρο αγελάδας λιωμένο για τη φόρμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τον πουρέ κάστανου με τη ζάχαρη και τη σκόνη αμυγδάλου μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το γάλα και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 20 x 10 εκ.

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα.

Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη (προαιρετικά).

Έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το steliosparliaros.gr





SHARE