ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη τάρτας: Ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το baking powder, το βούτυρο και λίγο αλάτι. Με γάντια μίας χρήσης τρίβουμε το βούτυρο με τα στερεά υλικά μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και σχηματίζουμε ένα δίσκο διαμέτρου 23 εκ. Τυλίγουμε τη ζύμη με τη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μόλις περάσει 1 ώρα, αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και στρώνουμε 2 φύλλα λαδόκολλας στον πάγκο. Αλευρώνουμε ελαφρώς το ένα φύλλο λαδόκολλας, τοποθετούμε τη ζύμη πάνω από το αλεύρι, καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο λαδόκολλας και την ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα πάχους 2 εκ.
Αλευρώνουμε, βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε φόρμα για τάρτες με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ. Τοποθετούμε τη ζύμη μέσα και την πιέζουμε καλά στο κέντρο και στα πλάγια, ώστε να κολλήσει η ζύμη στη φόρμα. Παίρνουμε ένα πιρούνι και τρυπάμε ελαφρώς τη ζύμη ώστε να μη φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Απλώνουμε 2 φύλλα μεμβράνης σε σχήμα σταυρού πάνω από την ταρτιέρα, πιέζουμε ελαφρώς και ρίχνουμε ρύζι, φασόλια ή φακές ώστε να καλύψουν τον πάτο. Αυτό το κάνουμε για να δημιουργήσουμε βάρος. Κλείνουμε τη μεμβράνη και ψήνουμε με το βάρος σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C στον αέρα για 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η τάρτα, την αφαιρούμε από το φούρνο και βγάζουμε το βάρος. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας με τον κρόκο και ψήνουμε ξανά για 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις ετοιμαστεί, την αφαιρούμε από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη.
Κρέμα λεμονιού: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνεχώς για 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια αδειάζουμε την κρέμα λεμονιού μέσα στην τάρτα και καλύπτουμε την επιφάνεια της με μεμβράνη, που εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια της κρέμας. Αφήνουμε την τάρτα στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μαρέγκα: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια, το αλάτι και με ένα σύρμα χειρός τα χτυπάμε μέχρι να αφρίσουν. Μόλις αφρίσουν, ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε δόσεις συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την άχνη σε δόσεις και με μία σπάτουλα, ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε τοποθετήσει μία μύτη 17 χιλ. και την αφήνουμε στην άκρη.
Σύνθεση γλυκού: Μόλις κρυώσει η τάρτα και σφίξει η κρέμα, την αφαιρούμε από το ψυγείο και τη στολίζουμε με τη μαρέγκα. Καίμε τη μαρέγκα με φλόγιστρο, στολίζουμε με μπισκότα και σερβίρουμε.
Αν δεν έχουμε φλόγιστρο ψήνουμε το γλυκό με τη μαρέγκα στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα.
Καλή απόλαυση!