fbpx Η πιο λαχταριστή μακαρονάδα γίνεται στο φούρνο -Χωρίς βράσιμο, φέρνει ικανοποίηση σε κάθε ουρανίσκο | BOVARY
Ζυμαρικά φούρνου
Λαχταριστή μακαρονάδα όπως δεν την έχετε ξαναφάει /Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Η πιο λαχταριστή μακαρονάδα γίνεται στο φούρνο -Χωρίς βράσιμο, φέρνει ικανοποίηση σε κάθε ουρανίσκο


Τα ζυμαρικά δεν είναι φαγητό, είναι παρηγοριά και ιεροτελεστία. Γι’ αυτό άλλωστε λέγονται και comfort food.

Οι pasta lovers ξέρουν ακριβώς τι εννοούμε. Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιάτα που αγαπήσαμε μεγαλώνοντας. Σκέτα, με κιμά, με τυρί, με σάλτσα, με χίλια δύο υλικά, είναι λαχταριστά, χορταστικά, μια ικανοποίηση για τον ουρανίσκο.

Φτιάχνονται με διαφορετικούς τρόπους αλλά τρώγονται μόνο με έναν!

Τι θα έλεγες για μακαρόνια μαγειρεμένα στον φούρνο; Κι όμως, μπορείς να φτιάξεις μια πεντανόστιμη μακαρονάδα ψημένη κατευθείαν στο φούρνο χωρίς να βράσεις τα ζυμαρικά.

Μπορεί να ακούγεται λίγο ανορθόδοξο (δεν ξέρω αν θα κάνει τους Ιταλούς χαρούμενους), ωστόσο, στο Instagram βρήκαμε ένα απίθανο βίντεο μιας food blogger με μια λαχταριστή συνταγή για μακαρονάδα στο φούρνο.

Είναι εύκολη και ιδανική για όσους δεν θέλουν να παιδεύονται καθώς βάζεις όλα τα υλικά μαζί και τα ψήνεις.

Δες πώς θα φτιάξεις τα yummy ζυμαρικά στο φούρνο:

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
¼ της κούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μπαχαρικά
1 κουταλάκι αλάτι
ντομάτες κομμένες σε κύβους
½ της κούπας κομμένη πράσινη πιπεριά
½ της κούπας κομμένη κόκκινη πιπεριά
3 κούπες νερό
2 κούπες σάλτσα μαρινάρα
2 φύλλα βασιλικού
2 κούπες μοτσαρέλα
τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
Βάζουμε το μακαρόνια σε ένα ταψί και προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές, το νερό, τη σάλτσα και τον βασιλικό και ανακατεύουμε ξανά με μια λαβίδα για να πάνε τα υλικά παντού.
Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα για να καλύψει τα μακαρόνια.
Ψήνουμε στον φούρνο για 45-55 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και παρμεζάνα.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!





SHARE