Μπισκότα με νουτέλα
Μπισκότα με νουτέλα /Φωτογραφία: Unsplash/food-photographer-jennifer-pallian
NUTELLA COOKIES

Μαλακά μπισκότα με νουτέλα: Η πανεύκολη συνταγή για το λαχταριστό σνακ που τρώγεται όλη μέρα


Αν θες να κακομάθεις λίγο τον εαυτό σου, σου έχουμε την τέλεια γλυκιά πρόταση.

Άλλωστε ένα γλυκό σνακ που και που, δεν είναι και τόσο κακό, έτσι; Για να ικανοποιήσεις λοιπόν το sweet tooth σου, σου βρήκαμε την ιδανική συνταγή για μπισκότα με νουτέλα.

Ο συνδυασμός του μαλακού, αφράτου μπισκότου με τη σοκολάτα είναι θεϊκός και άκρως απολαυστικός.

Η συνταγή που ανακαλύψαμε και δοκιμάσαμε είναι πανεύκολη και τα υλικά πολύ απλά.

Τη συνταγή μοιράστηκε στο Instagram η πρώην παίκτρια του Ινδικού Masterchef Neha Deepak Shah.

Δες τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις μπισκότα με νουτέλα:

ΥΛΙΚΑ

½ κούπα βούτυρο
½ κούπα ζάχαρη (μισή καστανή, μισή κρυσταλλική)
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. γάλα
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα baking powder
1 ½ κούπα αλεύρι
¼ κούπα choco chips ή μαύρη σοκολάτα
1 πρέζα αλάτι
Νουτέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε 10 κουταλιές νουτέλα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Χτυπάμε το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

Αναμειγνύουμε το αλάτι, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το baking powder.

Ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και συνδυάζουμε καλά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το αλάτι. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και βάζουμε μια παγωμένη νουτέλα στο κέντρο κάθε ζύμης.

Ψήνουμε στους 165C για 12-15 λεπτά μέχρι η άκρη να αρχίσει να ροδίζει. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και μεταφέρουμε.

Μπορείς να τα διατηρήσεις έως και 5 μέρες σε αεροστεγές δοχείο.

Έτοιμα! Καλή απόλαυση!





SHARE