Όταν κανείς ακούει τις λέξεις «ελληνικό καλοκαίρι», στο μυαλό του έρχονται εικόνες απέραντου γαλάζιου, ήχους της θάλασσας να «ξεπλένει» τον χειμώνα από πάνω του και γεύσεις γνήσιες και μοναδικές. Μια τέτοια εμπειρία θα ζήσετε στην Κύθνο.
Το υπέροχο νησί των Κυκλάδων αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό -και όχι άδικα, αφού οι μαγικές παραλίες, τα εκπληκτικά χρώματα του μπλε και του λευκού και τα φανταστικά σοκάκια του υπόσχονται διακοπές στα καλύτερά τους.
Βέβαια, τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει ένας ακόμα λόγος να επισκεφτεί κανείς την Κύθνο, ειδικά αν δηλώνει λάτρης του καλού φαγητό. Ο λόγος για την εξαιρετική «Μαργιώρα», ένα στέκι αυθεντικά νησιώτικο, που καταφέρνει με έναν μοναδικό τρόπο να εξωτερικεύει την πολύπλευρη ομορφιά του νησιού σε πιάτα που όμοιά του δεν έχετε δοκιμάσει.
Στο πρώτο άκουσμα του ονόματος μας ήρθε στο μυαλό μια γυναίκα δυναμική, αρχοντική, με επιβλητική παρουσία, αλλά δίκαιη και φιλόξενη, με γαστρονομικές γνώσεις που δεν της αγγίζει κανείς εύκολα και με την ικανότητα να σκαλίζει τις παραδοσιακές γεύσεις με έναν δικό της τρόπο, σύγχρονο. Και κοίτα να δεις που πέσαμε μέσα.
Η «Μαργιώρα» στην Κύθνο πήρε το όνομά της από τη Μαργιώρα Βλαστάρη, μια ισχυρή γυναίκα και εμβληματική παρουσία στη ζωή της Κύθνου κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Η ίδια ήταν και ιδιοκτήτρια του εκπληκτικού αρχοντικού όπου στεγάζεται το εστιατόριο, το οποίο χρονολογείται από το 1866. Λευκό και επιβλητικό, συνθέτει το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσει κανείς γεύσεις πρωτότυπες, που παίζουν ανάμεσα στο πιο παραδοσιακό και το νέο.