Μελόπιτα πίτα με τυρί και μέλι
Μελόπιτα /Φωτογραφία: Shutterstock
ΜΕΛΟΠΙΤΑ

Μελόπιτα: Η γλυκιά πίτα με την τυρένια γεύση θα σου πάρει το μυαλό -Η συγκλονιστικά εύκολη συνταγή του Γιώργου Τσούλη


Όταν μιλάμε για παραδοσιακές πίτες, στο μυαλό μάς έρχονται γεύσεις και αρώματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μια ζεστή, φουρνιστή, λαχταριστή πίτα είναι ό,τι πρέπει για να ικανοποιήσουμε τον ουρανίσκο μας και να ζεστάνουμε την ψυχή μας.

Ψάχνοντας για πρωτότυπες ιδέες, πέσαμε πάνω στη συνταγή για μελόπιτα του Γιώργου Τσούλη. Την δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε με τον συνδυασμό του τυριού με το μέλι που δίνει στην πίτα μια γλυκιά επίγευση. Είναι μαλακή, αφράτη και τυρένια!

Η συγκλονιστικά εύκολη και γρήγορη πίτα φτιάχνεται κυρίως στην Σίφνο αλλά και σε άλλα νησιά.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε πώς θα την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μυζήθρα, θρυμματισμένη

500 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο (ή φέτα)

400 γρ. μέλι (και έξτρα για το σερβίρισμα)

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

7 αυγά, μεσαία

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Βούτυρο, για την επάλειψη του ταψιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε σε ένα μπολ τη μυζήθρα, το ανθότυρο, το μέλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 30 εκ., το οποίο έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30-35 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη, περιχύνουμε την πίτα με μέλι, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το giorgostsoulis.com





SHARE