Μηλόπιτα σε τραπέζι
Η Ρωσίδα μηλόπιτα /Φωτογραφία: Shutterstock
02|11|2022 10:44
SHARE
ΣΥΝΤΑΓΗ

Μηλόπιτα σε 5 λεπτά -Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ψήνεις και απολαμβάνεις


Διανύουμε πλέον τον τελευταίο φθινοπωρινό μήνα και τα μήλα είναι πλέον στα καλύτερα τους. Είναι λοιπόν η ιδανική ευκαιρία για να φτιάξουμε ένα λαχταριστό γλυκό με το φρούτο-πρωταγωνιστή της εποχής.

Φυσικά, το γλυκό δεν είναι άλλο από την αγαπημένη μηλόπιτα, ένα κατεξοχήν σπιτικό επιδόρπιο, ιδανικό συνοδευτικό για ζεστά ροφήματα και το τέλειο κέρασμα για τους καλεσμένους σας που έρχονται να απολαύσουν έναν απογευματινό καφέ.

Το δημοφιλές γλυκό έχει πάρα πολλές παραλλαγές και κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της αγαπημένη συνταγή για μηλόπιτα. Ωστόσο, ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης προτείνει μία συνταγή για μηλόπιτα που θα σας αφήσει έκπληκτους με την εύκολη εκτέλεσή της και την πλούσια γεύση της.

Yλικά

  • 6 μεσαία αυγά
  • 210 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 βανίλια
  • 3 μήλα της επιλογής σας

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
  • Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και την βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε τα μήλα σε ανομοιόμορφα κομματάκια, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
  • Προσθέτουμε τα μήλα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να καλυφθούν.
  • Τέλος, αδειάζουμε σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:





SHARE