Μόνο οι αληθινοί σεφ το γνωρίζουν: Για να σπάσετε ένα αυγό χωρίς να μείνει μέσα ούτε ίχνος από τσόφλι, πρέπει να το κάνετε έτσι

Μόνο οι αληθινοί σεφ το γνωρίζουν: Για να σπάσετε ένα αυγό χωρίς να μείνει μέσα ούτε ίχνος από τσόφλι, πρέπει να το κάνετε έτσι

Όταν πρόκειται για μαγειρική, ένα μικρό κομμάτι από τσόφλι αυγού μέσα στο μείγμα είναι αρκετό για να χαλάσει όλη τη μαγεία.

Ευτυχώς, μια έμπειρη αρτοποιός αποκάλυψε το απόλυτο τρικ για να σπάμε αυγά μικροατυχήματα. Μια μικρή λεπτομέρεια που κάνει τεράστια διαφορά.

Το μυστικό των επαγγελματιών: Έτσι σπάτε αυγό χωρίς υπολείμματα τσόφλι

Το σπάσιμο αυγών φαίνεται πως είναι από τις πιο απλές κινήσεις στην κουζίνα και όμως, τα κομματάκια από τσόφλι που καταλήγουν στη ζύμη είναι ο εφιάλτης όσων φτιάχνουν σπιτικά κέικ ή μπισκότα. Εκεί έρχεται να βοηθήσει η @brookibakehouse, μια επαγγελματίας που μετρά πάνω από 2 εκατομμύρια followers στο TikTok. Η συμβουλή της; Το σωστό σπάσιμο αυγού δεν είναι απλώς θέμα συνήθειας, αλλά τεχνική.

Οι περισσότεροι ερασιτέχνες μάγειρες χτυπούν το αυγό στο χείλος ενός μπολ, κάτι που θεωρείται σωστό, αλλά στην πραγματικότητα προκαλεί ραγίσματα που θρυμματίζουν το τσόφλι και καταλήγουν μέσα στο ασπράδι ή τον κρόκο. Αντί γι’ αυτό, η Brookie προτείνει κάτι απλό και πανέξυπνο: να σπάτε το αυγό πάνω σε...άλλο αυγό!

Με αυτόν τον τρόπο η πίεση κατανέμεται πιο ομοιόμορφα και ελεγχόμενα, με αποτέλεσμα το τσόφλι να σπάει καθαρά και όχι να διαλύεται σε κομμάτια. Έτσι, γλιτώνετε και τη φασαρία και το εκνευριστικό «ψαχούλεμα» μέσα στη ζύμη. Είναι μια τεχνική που πολλοί δεν γνωρίζουν, αλλά οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια.

Και δεν σταματάει εκεί. Η Brookie μοιράζεται και άλλα έξυπνα tips για κάθε βήμα όπου παίζουν ρόλο τα αυγά. Για παράδειγμα, αν μια συνταγή ζητά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου κι εσείς τα μόλις βγάλατε από το ψυγείο, μπορείτε να τα βάλετε για λίγα λεπτά σε χλιαρό νερό. Όχι καυτό , γιατί μπορεί να αρχίσουν να… βράζουν πριν καν τα χρησιμοποιήσετε!

Τέλος, μας θυμίζει κάτι που συχνά ξεχνάμε: Τα αυγά θέλουν σταθερή θερμοκρασία, ιδανικά κάτω από τους 20°C. Έτσι, διατηρούν τη φρεσκάδα τους και αποφεύγονται τα θερμικά σοκ. Άρα, καλύτερα να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο και όχι στο ντουλάπι.