Κοκκινιστό
Κοκκινιστό/Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες που λιώνει στο στόμα


H συνταγή της ημέρας είναι το πιο νόστιμο μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες που έχεις φάει ποτέ.

Ένα τόσο παραδοσιακό φαγητό που όταν το ακούς σκέφτεσαι Κυριακάτικο τραπέζι. «Είμαι σίγουρος ότι θα το λατρέψετε μικροί και μεγάλοι και θα γίνει και δικό σας αγαπημένο φαγητό!» σημειώνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος στο προφίλ του στο Instagram, που αποκαλύπτει την εκτέλεση της συνταγής.

Το κρέας σε αυτή τη συνταγή είναι σούπερ ζουμερό και οι χυλοπίτες που το συνοδεύουν άκρως γευστικές.

Συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες που λιώνει στο στόμα

Αν υπάρχει ένα σπιτικό φαγητό που όλοι αγαπούν, αυτό είναι αναμφισβήτητα το μοσχαράκι κοκκινιστό. Σήμα κατατεθέν της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, αυτό το αγαπημένο φαγητό θα σου ξυπνήσει μνήμες απ' όταν η γιαγιά μας προσκαλούσε όλους στο Κυριακάτικο τραπέζι να γευτούμε την πεντανόστιμη συνταγή της.

Εμείς βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για μοσαχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες από τον σεφ Πέτρο Συρίγο και αξίζει να την δοκιμάσεις στην κουζίνα σου.

Ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 κιλά χτένι μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλερυ
  • 250 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κον κασέ
  • 4-5 μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 500 γρ. χυλοπιτάκι
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες ή το ζητάμε απ’ τον χασάπη μας. Σοτάρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα κομμάτια κρέατος βάζοντας 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά απ’ όλες τις πλευρές και αφαιρούμε το κρέας απ’ την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σε κομμάτια τα καρότα και το σέλερυ.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, συνεχίζουμε προσθέτοντας το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερυ. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον κύβο λαχανικών. Συμπληρώνουμε υγρά βάζοντας 2 λίτρα νερό περίπου και σκεπάζουμε με καπάκι. Με το που κοχλάσει το φαγητό μας χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 2,5 ώρες.

Δείτε το βίντεο:





SHARE