Μπισκότα παλμιέ
Μπισκότα παλμιέ /Φωτογραφία: Shutterstock
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΛΜΙΕ

Αφράτα μπισκότα παλμιέ: Η πανεύκολη συνταγή για το γαλλικό γλύκισμα με το ιδιαίτερο σχήμα


Όσο χειμωνιάζει, μας αρέσει να ψήνουμε γλυκά για να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι. Ζεστά, φουρνιστά, μυρωδάτα, με μεθυστικά αρώματα και πλούσια γεύση.

Τα μπισκότα είναι must όλο τον χρόνο. Τα ψήνουμε και τα απολαμβάνουμε με τον καφέ ή το γάλα μας.

Τώρα είναι η ιδανική εποχή να φτιάξουμε σπιτικά και πεντανόστιμα μπισκοτάκια για όλη την οικογένεια.

Δοκιμάσαμε μια πανεύκολη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για μπισκότα παλμιέ και ξετρελαθήκαμε. Έχουν σχήμα καρδιάς και μοιάζουν με φύλλο φοίνικα, εξού και το όνομα palmier.

Το γαλλικό γλύκισμα είναι τέλειο!

Σημείωσε τι θα χρειαστείς:

https://youtu.be/8b_6UuM85IM

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας

300 γρ. πραλίνα φουντουκιού

100 γρ. φουντούκια, θρυμματισμένα

1 αυγό, για το άλειμμα

Ζάχαρη καστανή, για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνουμε με ένα κουτάλι την πραλίνα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.

Πασπαλίζουμε με φουντούκια και ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό από τη μικρή πλευρά και μόλις φτάσουμε στη μέση ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό την απέναντι μικρή πλευρά.

Τυλίγουμε τη σφολιάτα με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου.

Αφού παγώσει αλείφουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια το χτυπημένο αυγό.

Με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι κόβουμε κάθετες λεπτές φέτες πάχους 1,5 εκ. και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια της κάθε φέτας και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στον αέρα για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το giorgostsoulis.com





SHARE