Βρήκαμε το μυστικό για να φτιάξουμε τον πιο κρεμώδη πουρέ πατάτας και θα χρειαστούμε μόνο ένα υλικό που έχουμε όλοι!
Οι πατάτες είναι το αγαπημένο μας go to φαγητό. Είτε μόνες τους, είτε ως συνοδευτικό, με οποιονδήποτε τρόπο μαγειρέματος, παραμένουν πρώτες στη λίστα με τα πιάτα που απολαμβάνουμε ήδη από τα παιδικά μας χρόνια.
Μπορείς να τις μαγειρέψεις με 1.002 διαφορετικούς τρόπους, να τις προσθέσεις σε άλλα πιάτα, σε σαλάτες κ.α. Ένα από αυτά είναι ο πουρές πατάτας.
Είναι ένα σούπερ συνοδευτικό πιάτο για το κρέας και ιδανικό για τις ημέρες των γιορτών. Ωστόσο, να φτιάξεις τον τέλειο πουρέ και να σου πετύχει, δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Ο πουρές σκληραίνει αν μπει στο ψυγείο ενώ δημιουργούνται κόμποι από την πατάτα, χάνοντας έτσι την μεταξένια του υφή.
Πώς μπορείς λοιπόν να φτιάξει τον πιο απαλό και κρεμώδη πουρέ; Ο Justin Chapple του Food & Wine έχει την απάντηση.