Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
20|10|2022 12:19
SHARE
COOKING TIPS

Φασολάδα: Το απλό μυστικό για τέλειο χύλωμα και σίγουρη επιτυχία


Η φασολάδα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και αποτελεί το τέλειο comfort γεύμα για ένα φθινοπωρινό βράδυ.

Ανάλογα με τα γούστα μας μπορούμε να την κάνουμε άσπρη ή αλλιώς κοκκινιστή, αλλά το βασικότερο κομμάτι της εκτέλεσης της συνταγής έχει σίγουρα να κάνει με την επίτευξη μιας πλούσιας υφής με ωραίο χύλωμα.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μυστικό για να δέσει καλύτερα η σάλτσα της φασολάδας είναι ένα υλικό που υπάρχει πάντα στην κουζίνα σας και αυτό δεν είναι άλλο από το μήλο.

Nαι, καλά ακούσατε. Αφού τσιγαρίσετε τα λαχανικά με τον πολτό, προσθέτετε τα φασόλια, το νερό και τον κύβο λαχανικών και μαζί τους τοποθετείτε και ένα ολόκληρο μήλο στην κατσαρόλα σας.

Ο λόγος είναι ότι τo μήλο περιέχει πηκτίνη, συνεπώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αντί για κορν φλάουρ ή αλεύρι για να δέσει τη φασολάδα σου, και μάλιστα θα δώσει μια επιπλέον γλυκύτητα στο φαγητό σου. Όταν η φασολάδα σου είναι έτοιμη το αφαιρείς από την κατσαρόλα.

Φυσικά, αυτό το τρικ δεν μπορεί να κάνει θαύματα από μόνο του. Βασική προϋπόθεση για να πετύχει είναι τα φασόλια να μαγειρευτούν αργά σε σιγανή φωτιά προκειμένου να προλάβουν να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν και η σούπα να χυλώσει όσο πρέπει. 

Pro Tip: Αν στο τέλος του μαγειρέματος τα φασόλια έχουν μαλακώσει, αλλά η φασολάδα δεν έχει χυλώσει όσο θέλουμε, κάνουμε το εξής: Πολτοποιούμε 1 – 2 κουτάλες από τη σούπα στο μούλτι. Ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να πάρει 1 – 2 βράσεις.

SHARE