Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
05|02|2023 09:00
SHARE
IT'S A CAKE

Το απόλυτο μυστικό για να βγει αφράτο το κέικ, σύμφωνα με διάσημη pastry chef


Πως θα κάνεις το κέικ σου πιο αφράτο από ποτέ!

Μια πρώην διαγωνιζόμενη του τηλεοπτικού διαγωνισμού για ζαχαροπλάστες «Bake Off» της Mεγάλης Βρετανίας, μάς αποκάλυψε τον τρόπο να δημιουργήσουμε τα πιο αφράτα κέικ. Το μυστικό, κατά τη δική της άποψη, κρύβεται στην θερμοκρασία των αυγών.

Συγκεκριμένα, η Alice Fevronia επισήμανε πως τα αυγά σε θερμοκρασία ψυγείου επηρεάζουν αρνητικά την υφή και το φούσκωμα των κέικ κατά το ψήσιμό τους. Μάλιστα δήλωσε με μία ανάρτηση της στο Instagram, πως νιώθει ένοχη που, σαν ζαχαροπλάστης, δεν ήξερε αυτό το μυστικό και μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε τα υλικά για τις συνταγές της κατευθείαν από το ψυγείο.

Η καταξιωμένη σεφ παρακολούθησε τη συνέντευξη ενός καθηγητή γεωγραφίας, ο οποίος στις δηλώσεις του ανέφερε πως η σπογγώδης ιδιότητα ενός αυγού σε θερμοκρασία δωματίου είναι αυξημένη σε σχέση με ένα αυγό σε χαμηλή θερμοκρασία.

Στο βίντεό της, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 82.000 προβολές, δείχνει πως ένα παντεσπάνι από αυγά σε θερμοκρασία δωματίου είναι πιο αφράτο από ένα αντίστοιχο που τα αυγά του βρίσκονταν στο ψυγείο. Συνεπώς, φαίνεται πως ένα κέικ που έχει φτιαχτεί με κρύα αυγά δίνει ένα πιο σκληρό αποτέλεσμα.

Η ίδια εξήγησε πως η θερμοκρασία των συστατικών κάνει, όντως, τη διαφορά.
Αυτό συμβαίνει γιατί, τα αυγά λειτουργούν ως γαλακτοποιητής, δηλαδή συμβάλλουν στο «δέσιμο» του μείγματος. Συνεπώς, η χαμηλή θερμοκρασία κάνει τα υπόλοιπα συστατικά (όπως το βούτυρο) να σκληραίνουν.

Η Alice Fevronia συνιστά, αν δεν έχετε χρόνο να περιμένετε ώστε τα αυγά σας να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, να τα αφήσετε σε ένα μπολ με ζεστό νερό για λίγα λεπτά.

SHARE