Καλαμαράκια
Καλαμαράκια φούρνου σαν τηγανητά /Φωτογραφία: Shutterstock
COOKING TIPS

To μυστικό για να κάνεις τα τηγανητά καλαμαράκια μαλακά μέσα και τραγανά απ΄ έξω


Ηρθε η στιγμή να μάθεις το μυστικό για να πετύχεις ωραιότατα τηγανητά καλαμαράκια και σε γεύση και σε εμφάνιση.

Ένα πιάτο με υπέροχα καλοτηγανισμένα καλαμαράκια είναι πάντα ευπρόσδεκτο, ιδίως το καλοκαίρι με παρέα και χωριάτικη σαλάτα. Ωστόσο, το σωστό τηγάνισμα του καλαμαριού δεν είναι αυτονόητο και απλό.

Πόσες φορές έχει τύχει αντί για τραγανά έξω και μαλακά μέσα, τα καλαμαράκια που τηγανίζουμε να είναι σκληρά ή πανιασμένα και λαστιχωτά; Το πρόβλημα εστιάζεται στον τρόπο που τηγανίζουμε το καλαμάρι.

To μυστικό για να κάνεις τα τηγανητά καλαμαράκια μαλακά μέσα και τραγανά απ΄ έξω

Τι κι αν έχουν αρκετές θερμίδες επειδή είναι τηγανητά, τα καλαμαράκια είναι το φαγητό που δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Πώς όμως μπορούμε να μαγειρέψουμε στο σπίτι μας τραγανά καλαμαράκια που θα είναι μαλακά στο εσωτερικό τους;

Το μυστικό για μαλακά καλαμαράκια εσωτερικά με τραγανή κρούστα εξωτερικά είναι το καυτό λάδι, το αλάτι στο τέλος του τηγανίσματος και όχι πριν το τηγάνισμα, αλλά πρώτα και πάνω από όλα είναι ο χρόνος ψησίματος.

Ο συνολικός χρόνος τηγανίσματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα δύο με τρία λεπτά με το ρολόι. Αμέσως μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα είναι έτοιμα. Μην τα αφήσεις ούτε ένα λεπτό περισσότερο.

Φωτογραφία: Esperanza Doronila Unsplash

Επίσης να βάζειςλίγα λίγα τα καλαμαράκια στο καυτό λάδι για να μη «πέφτει» η θερμοκρασία του λαδιού. Τα βάζουμε λίγα λίγα, γιατί αν βάλουμε πολλά, πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να τα τηγανίσουμε, τελικά τα βράζουμε. Επίσης το λάδι πρέπει να καλύπτει τα καλαμαράκια.

Τελος, τα καλαμάρια πρέπει να είναι τελείως στεγνά χωρίς καθόλου υγρασία επάνω τους. Είναι πολύ σημαντικό να είναι καλά σκουπισμένα τα καλαμαράκια και να μην έχουν υπολείμματα νερού πάνω τους για να γίνουν τραγανά. 

Ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι για να στραγγίσουν και καλό απορροφητικό χαρτί για να τα ταμπονάρετε είναι ιδανικά. Το απορροφητικό χαρτί αν δεν είναι καλής ποιότητας διαλύεται και κολλάει πάνω στα καλαμάρια. Γι αυτό προσοχή, αλλιώς θα σπαταλήσεις πολύ χρόνο για να βγάλεις το κομματάκια χαρτιού από πάνω τους.

SHARE