Πιάτα στο τραπέζι του Nedra
Η νέα άφιξη στο Χαλάνδρι/ Φωτογραφία: Nedra
25|10|2019 15:00
SHARE
NEDRA

Aπό το Περού και το Μεξικό, μέχρι την Ιαπωνία και τη Χαβάη -Στο Nedra ταξιδεύεις στις κουζίνες του κόσμου


Μια καινούργια άφιξη στην πολυσύχναστη πιάτσα του Χαλανδρίου υπόσχεται να μας κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από τα πιάτα του. 

Ο λόγος για το «Nedra» που στα τυνησιακά σημαίνει «μοναδικός», δημιούργημα της Μαριαλένας Πιζάνη και του Πάρη Παραβατού. Οι δυο τους, λάτρεις των έθνικ γεύσεων, διαπίστωσαν ότι ναι μεν στην περιοχή υπάρχουν πολλά εστιατόρια που εστιάζουν σε κουζίνες του κόσμου, όμως, κανένα από αυτά δεν λειτουργούσε συνδυαστικά.

Έτσι, με μότο του το «Flavors from the sacred land», που θα το δείτε και σε νέον σε περίοπτη θέση στον χώρο, έφτιαξαν ένα πολυπολιτισμικό στέκι, όπου ανάλογα με τη διάθεση της ημέρας ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει κι ένα διαφορετικό γευστικό προορισμό. Από το Περού και το Μεξικό, μέχρι την Ιαπωνία και τη Χαβάη, το «Nedra»   προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών για όσους αγαπούν τα γαστρονομικά ταξίδια. Φυσικά η διακόσμηση ακολουθεί τη λογική του μενού, συνδυάζοντας στοιχεία και αντικείμενα από διάφορες χώρες, -πολλά εκ των οποίων έχουν φέρει οι ιδιοκτήτες από διάφορα ταξίδια τους, όπως τα καπέλα από το Βιετνάμ- ενώ τα φυτά τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο δημιουργούν μια μικρή όαση.

Το εσωτερικό του Nedra
Φωτογραφία: Nedra

Υπεύθυνος για τη δημιουργία του καταλόγου είναι ο σεφ, Σάκης Βενέτης, από το ξενοδοχείο «Ηλέκτρα», ενώ την εκτέλεση των συνταγών έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Βαρδόπουλος.

Η μέρα στο «Νedra» ξεκινάει από τις εννιά σερβίροντας καθημερινά brunch με έθνικ χρώμα. Θα βρείτε θρεπτικά bowls, scrambled eggs σε χειροποίητη τορτίγια με αβοκάντο, ντομάτα και τυρί, μια γιαπωνέζικη ομελέτα με μπέικον, λάχανο και ελαφριά bbq sauce, αλλά και pancakes σε αλμυρές και γλυκές παραλλαγές. Από το μεσημέρι και μετά, μπορείτε να γευματίσετε κανονικά. Ξεκινήστε με μια δροσερή περουβιανή σαλάτα με μαύρη κινόα, καμένα λάχανα, καρότο, τζίντζερ, πολύχρωμα ντοματίνια, κρέμα αβοκάντο και τραγανό σουσάμι , ή την ιδιαίτερη Karamana με καραμελωμένο κουνουπίδι με dressing από πιπεριές jalapeños και μαγιονέζα με αρώματα harissa.

Όσοι αγαπάτε την μεξικάνικη κουλτούρα δοκιμάστε τα χειροποίητα tacos με χοιρινό, τυρί stilton, λεπτοκομμένο αγγούρι, φρέσκο κόλιανδρο και γλυκοκαυτερή σάλτσα. Από την Κούβα έρχεται μια παραδοσιακή tostada με tortilla καλαμποκιού, μοσχαρίσιο κιμά picadillo, λαχανικά και γιαούρτι lime, ενώ ιδιαίτερο είναι κι ένα κολομβιανό πιάτο με  τραγανό χοιρινό, που σερβίρεται με πουρέ καρότου και σωταρισμένο tartar ανανά.

Πιάτα στο εστιατόριο Nedra
Φωτογραφία: Nedra

Στο raw bar μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μπολ όπως το κάνουν στη Χαβάη,  συνδυάζοντας ρύζι ατμού, φρέσκο τόνο και τα λαχανικά της επιλογής σας, με μια από τις  τρεις σπιτικές σος του μαγαζιού: την yuzu με σόγια sauce, την πικάντικη μαγιονέζα και την miso sauce. Η πολυνησιακή κουζίνα εκπροσωπείται από τα Pad Thai Noodles ρυζιού με γαρίδες, κάσιους, μαύρη ζάχαρη και lime, τα Masala sticks (κοτόπουλο καλαμάκι μαριναρισμένο με σάλτσα butter masala και ρύζι ατμού) δίνουν ανατολίτικη αύρα στο μενού, ενώ οι ορκισμένοι κρεατοφάγοι θα ενθουσιαστείτε με τη συγκλονιστική μοσχαρίσια Flap Steak Picante με σάλτσα chimichurri και χοντροκομμένη πατάτα.

Γυναίκα τρώει στο Nedra
Φωτογραφία: Nedra

Ούτε οι χορτοφάγοι, όμως, θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς υπάρχουν veggie  προτάσεις, όπως τα Fajitas με μανιτάρια Portobello, λαχανικά, καλαμπόκι baby, γλυκοπατάτα, μαύρα φασόλια και fajita marinade sauce, που συνοδεύονται από hummus, pico de gallo, guacamole και τέσσερις μαλακές tortillas, ή το τηγανητό ρύζι Κίνας με λαχανικά και ρίζα bamboo. Στο τέλος, για επιδόρπιο σας περιμένουν μεξικάνικα churros με ζάχαρη και καρύδα, τα Japanese Mochi , τα παραδοσιακά γλυκίσματα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου από κολλώδες ρύζι, που εδώ θα βρείτε σε γεύσεις μάνγκο-τσίλι, καρύδας, yuzu, ή πράσινο τσάι, αλλά και παγωτοκεράσματα σε διάφορες γεύσεις.

Στην κάβα, τώρα, εκτός από μια προσεχτικά επιλεγμένη wine list, θα βρείτε και οκτώ  μοναδικά signature cocktails, που έχει εμπνευστεί ο Μάρκελος Παξιμάδης από το επίσης χαλανδριώτικο «Cibo». Συχνά στο «Nedra» διοργανώνονται πάρτι αφιερωμένα σε διάφορα είδη μουσικής ( latin, house κτλ) αλλά σύντομα θα ξεκινήσουν και έθνικ εκδηλώσεις, αλλά και lives από έθνικ συγκροτήματα που θα εναλλάσσονται συνήθως τις Παρασκευές.

Ώρες λειτουργίας:

 Καθημερινά: 09:00-12:00

 Τη Δευτέρα είναι κλειστά.

Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι, 210 6818373





SHARE