fbpx Πανεύκολα νιόκι γλυκοπατάτας με 3 υλικά -Η λαχταριστή συνταγή που συνδυάζει ιταλική και ελληνική παράδοση | BOVARY
νιόκι με γλυκοπατάτα
Φωτογραφία: Instagram/ @chrissaiscooking
22|11|2020 09:45
SHARE
ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΑ

Πανεύκολα νιόκι γλυκοπατάτας με 3 υλικά -Η λαχταριστή συνταγή που συνδυάζει ιταλική και ελληνική παράδοση


Πρωτότυπα, νόστιμα και πανεύκολα, τα παρακάτω νιόκι γλυκοπατάτας θα ενθουσιάσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό λάτρη της κουζίνας.

Με τις μέρες που διανύουμε να ευνοούν νέες ιδέες για την κουζίνα, αλλά και συνταγές που να είναι εύκολες και παράλληλα λαχταριστές, η ιταλική και η ελληνική κουζίνα αποτελούν αστείρευτες πηγές έμπνευσης.

Όπως άλλωστε και το Instagram, αφού με μια μόνο περιήγηση στη δημοφιλή πλατφόρμα θα βρείτε αμέτρητες συνταγές που ταιριάζουν σε κάθε γούστο και ουρανίσκο. Εντάξει, σίγουρα δεν αξίζουν όλες την προσοχή μας, πολλές από αυτές όμως θα μας λύσουν τα χέρια εκείνες τις μέρες που αδίκως στύβουμε το μυαλό μας για γαστρονομική έμπνευση.

Η Χρύσα Γιουλούντα, λοιπόν, Κρητικιά και παθιασμένη με την κουζίνα διατηρεί τον λογαριασμό @chrissaiscooking στο Instagram και κατά καιρούς μας χαρίζει τις πιο νόστιμες συνταγές. Μια από αυτές είναι και τα λαχταριστά αυτά νιόκι γλυκοπατάτας με γραβιέρα Κρήτης, που συνδυάζουν την ιταλική με την ελληνική γεύση.

Νιόκι γλυκοπατάτας με 3 υλικά

Ένα απο τα αγαπημένα μου πιάτα είναι τα νιόκι γι’ αυτό τα ετοίματα έτσι μπαμπάτσικα για έξτρα απόλαυση! Για δειτε συνταγη:

Υλικά για τα νιόκι (3 μερίδες):

  • 3 μεσαίες γλυκόπατατες
  • 1/2 κούπα γραβιέρα κρητης light τριμμένη
  • 200 γρ αλεύρι

Σάλτσα:

  • 5 κ.σ. φυτική κρέμα
  • 1/4 κούπας γραβιέρα
  • 2 φυλλαράκια φασκόμηλο
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες ολόκληρες στον φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν τελείως -περίπου 20-30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες βγάζουμε τις φλούδες και τις πολτοποιούμε είτε με πηρουνι είτε με μηχάνημα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις γλυκοπατάτες, το αλεύρι και τη γραβιέρα και δημιουργούμε ένα ζυμάρι (εάν κολλάει, σημαίνει πως θέλει λίγο ακόμα αλεύρι). Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι, χωρίζουμε σε 7-8 κομμάτια.

Δημιουργούμε λωρίδες (σαν να πλάθουμε κριτσίνια) και τις κόβουμε μικρά κυβάκια με το μαχαίρι. Τα πατάμε λίγο με το πιρούνι μας.

Βάζουμε την κατσαρόλα με το νερό στο μάτι και μόλις βράσει ρίχνουμε τα νιόκι και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε.

Για τη σάλτσα: σε τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουν το φασκόμηλο, τα νιοκι, το τριμμένο τυρί, τη φυτική κρέμα και ανακατεύουμε. Έτοιμο!





SHARE