Υπάρχουν τρεις κατηγορίες γυναικών όταν η συζήτηση έρχεται στα γλυκά. Αυτές που τρώνε πολύ λίγο ή επιλέγουν υποκατάστατα ζάχαρης -προσωπικά προτιμώ τη στέβια- οι υπόλοιπες που τα έχουν αρνηθεί δια βίου και οι πιο τυχερές, οι οποίες δεν γνωρίζουν περιορισμούς.
Αν ανήκετε στην τελευταία κατηγορία καλό είναι να μην συνεχίσετε το διάβασμα. Οι υπόλοιπες όμως, μείνετε εδώ. Ακολουθεί συνταγή για ντόνατς στον φούρνο. Ναι, οκ μπορεί να έχουν λίγη ζάχαρη, δεν παύουν όμως να έχουν ψηθεί σε φούρνο και όχι μέσα σε ένα τηγάνι γεμάτο καυτό ελαιόλαδο.
Αν και θεωρείται ένα από τα πιο κολασμένα γλυκά (η πολύ αφράτη ζύμη, η ανάλαφρη γεύση, η θεϊκή γέμιση) είναι και μια βόμβα θερμίδων αφού μέρος της λιπαρής ύλης που χρησιμοποιείται στο τηγάνισμα προσροφάται στο ντόνατ, αυξάνοντας τις συνολικές του θερμίδες. Και όχι μόνο. Όλοι γνωρίζουμε ότι το τηγάνισμα είναι ο πιο ανθυγιεινός τρόπος μαγειρέματος. Γι αυτό και λίγο πιο κάτω θα δείτε πώς θα φτιάξετε τα αγαπημένα σας ντόνατς στο φούρνο.