Ο Αμερικανός σεφ Άντονι Μπουρντέν

Αντονι Μπουρντέν: Για ποιο πιάτο είχε δηλώσει «αν ο Θεός έχει φτιάξει κάτι καλύτερο, το έχει κρατήσει για τον εαυτό του»

Στις 8 Ιουνίου το 2018, ο κόσμος που είχε γνωρίσει και αγαπήσει τον Άντονι Μπουρντέν μέσα από τις εκπομπές του, βυθίστηκε στη θλίψη.

Ο διάσημος σεφ και συγγραφέας είχε αφαιρέσει τη ζωή του σε ηλικία 61 ετών σε ξενοδοχείο στη Γαλλία, όπου βρισκόταν για τα γυρίσματα του τελευταίου επεισοδίου της σειράς του που προβαλλόταν στο CNN. Τρία χρόνια αργότερα, ακόμα δεν έχουμε ξεχάσει τον Άντονι Μπουρντέν, τον άνθρωπο που μας ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσα από την μαγειρική.

Ο Μπουρντέν περνούσε περίπου 250 ημέρες το χρόνο ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο για την εκπομπή του «Parts Unknown». Οταν επισκέφθηκε το μικρό εστιατόριο «Swan Oyster Depot» στο Σαν Φρανσίσκο είπε την χαρακτηριστική ατάκα για ένα συγκεκριμένο πιάτο που δοκίμασε: «αν ο Θεός έχει φτιάξει κάτι καλύτερο, το έχει κρατήσει για τον εαυτό του».

Διαβάστε για ποιο πιάτο είχε δηλώσει o Μπουρντέν «αν ο Θεός έχει φτιάξει κάτι καλύτερο, το έχει κρατήσει για τον εαυτό του» στο iefimerida.gr