Φωτογραφία: Instagram @dopios

Ο «Dopios» του Χριστόφορου Πέσκια κατέβηκε νότια -Η νέα γευστική άφιξη στη Γλυφάδα

Ανέκαθεν, η Γλυφάδα, με τον κοσμοπολίτικο αέρα της, αποτελεί μία από τις πιο ζωντανές και δημοφιλείς περιοχές της Αττικής.

Ανάμεσα σε καταστήματα ομορφιάς, design και μόδας, θα βρείτε γαστρονομικούς προορισμούς για κάθε γούστο – από street food επιλογές μέχρι fine dining. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι πολλοί επιχειρηματίες της εστίασης επιλέγουν τη Γλυφάδα για να «στήσουν» το επόμενο γευστικό τους πρότζεκτ.

Για φαγητό στο Dopios στη Γλυφάδα

Όταν μάλιστα αυτό βασίζεται σε μια δοκιμασμένη και άκρως επιτυχημένη συνταγή, όλα μοιάζουν λίγο πιο εύκολα. Στο γαστρονομικό μωσαϊκό της Γλυφάδας, στην πάντα ζωντανή οδό Λαοδίκης, άνοιξε τις πόρτες του ο Dopios. Το γνωστό εστιατόριο του πολυσχιδούς και βραβευμένου σεφ Χριστόφορου Πέσκια, έχοντας ήδη κερδίσει ντόπιους και ταξιδιώτες στο κέντρο της Αθήνας, κατέβηκε και νότια, μεταφέροντας μαζί του όλη την ενέργειά του.

Κι όταν λέμε «ενέργεια», εννοούμε τις εικόνες και τις αναμνήσεις που γεννά το φαγητό. Στον Dopios, τα πιάτα μπαίνουν στη μέση για το γνωστό «μοίρασμα». Μόνο που πάνω στο τραπέζι, εκτός από μεζέδες, μοιράζονται και σκέψεις, ανησυχίες, συναισθήματα. Αυτή την ατμόσφαιρα θα τη βρείτε και στο νέο Dopios της Γλυφάδας.

Η φιλοσοφία του Χριστόφορου Πέσκια παραμένει σταθερή, με την Ελλάδα και τα προϊόντα της να βρίσκονται στον πυρήνα κάθε πιάτου. Η ποιότητα, φυσικά, είναι αδιαπραγμάτευτη. Το μενού χωρίζεται σε κατηγορίες και σέβεται κάθε διατροφική προτίμηση. Ξεκινήστε με ψωμί από το Τρομερό Παιδί ή, αν ακολουθείτε διατροφή χωρίς γλουτένη, από τον φούρνο Asterisque, συνοδεύοντάς το με την τριλογία αλοιφών: τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα και ταραμοσαλάτα.

Στις σαλάτες θα βρείτε τη χωριάτικη με ξινοτύρι Σύρου, θρούμπι και κάπαρη, αλλά και μια πιο ιδιαίτερη με αλμυρίκια και ιαπωνικό λαδολέμονο. Στις vegan και vegetarian επιλογές ξεχωρίζει η ρεβιθάδα με ρεβίθια «Σαλαμούσα», ποικιλία από τη Λήμνο, σερβιρισμένη με κρέμα μανούρι, καθώς και τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με vegan γιαούρτι και κάσιους.

Από τα κρεατικά, στο τραπέζι θα βάλετε τα διάσημα κεφτεδάκια, αλλά και τον σαν γύρο με γιαούρτι, ντομάτα, κρεμμύδι σχάρας και καψαλισμένη πίτα. Πιο μερακλίδικη επιλογή: τα γλυκάδια από αρνάκι γάλακτος με κερατένια σάλτσα.

Από τη θάλασσα, δοκιμάστε χταπόδι με φάβα «πεσκεϊκή» του Αρβανίτη, ή «παντρεμένη» σαρδέλα γεμιστή με σκόρδο, καρύδι και λαδορίγανη. Οι πολύ πεινασμένοι μπορούν να ρίξουν μια ματιά στα μεγάλα πιάτα, όπως το κριθαρότο με θαλασσινά, το κατσικάκι γάλακτος στη γάστρα με σάλτσα μουστάρδας, ή τους γίγαντες πλακί με χούμους.

Συνοδεύστε το φαγητό σας με το δικό τους κρασί από το Κατώγι Αβέρωφ ή διαλέξτε κάποια από τις επιλεγμένες ετικέτες. Δεν λείπουν οι επιλογές σε ούζο, τσίπουρο και μπύρα, ενώ τα signature κοκτέιλ έχουν δημιουργηθεί για να «δένουν» με τους μεζέδες του Dopios.

Πού: Λαοδίκης 31, Γλυφάδα