Φωτογραφία: pexels/@bemistermister

Ο πανεύκολος τρόπος για να φτιάξετε αυγό ποσέ -Αφράτο απ΄έξω και μελάτο μέσα

Το αυγό ποσέ είναι η πιο υγιεινή και νόστιμη εκδοχή του μαγειρεμένου αυγού αλλά αποτελεί δύσκολο «κεφάλαιο» στη μαγειρική.

Τα εστιατόρια που σερβίρουν brunch και πρωινά, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν στις συνταγές τους κυρίως με ποσέ αυγά, όχι μόνο γιατί είναι υγιεινά, αλλά γιατί με την μέθοδο αυτή του βρασμού πετυχαίνουν την τέλεια πυκνότητα. Έτσι το αυγό είναι απ’ έξω αφράτο και μέσα υδαρές όσο πρέπει.

Πολλοί από εσάς πιθανότατα έχετε προσπαθήσει να το φτιάξετε, η αλήθεια όμως είναι πως, δύσκολα θα πετύχει κανείς στο σπίτι το τέλειο αυγό. Τώρα όμως, ανακαλύψαμε ένα πανέξυπνο κόλπο στο διαδίκτυο και μια δοκιμή θα σας πείσει.

Ο πανεύκολος τρόπος για να φτιάξει αυγό ποσέ

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που ανακαλύψαμε στο Instagram βλέπουμε τον πιο εύκολο τρόπο για να φτιάξουμε αυγό ποσέ, με τη βοήθεια μια κουτάλας.

Τα μόνα σύνεργα που θα χρειαστείτε είναι βραστό νερό, μια κουτάλα και λίγο λάδι.

Μόλις βράσει το νερό φροντίστε να λαδώσετε ελάχιστα την κουτάλα σας. Έπειτα, σπάστε το αυγό και τοποθετήστε το στην κουτάλα ακουμπώντας ελαφρώς το βραστό νερό. Μόλις πάρει μια βράση βυθίστε την κουτάλα μέσα στο νερό και αναποδογυρίστε το.

Το αυγό σας θα είναι έτοιμο σε λίγα μόνο λεπτά, σε τέλειο σχήμα -υπέροχο και σφιχτό εξωτερικά αλλά μελάτο εσωτερικά.

Δείτε το βίντεο παρακάτω και ακολουθήστε βήμα -βήμα τις οδηγίες