Η εξερεύνηση αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις αξίες του Οίκου ΜΕΤΑΞΑ, από τη στιγμή της γέννησής του.
Ξεκινώντας από τη μεθοδική ανάμειξη παλαιών οινικών αποσταγμάτων, μέχρι και την ανάδειξη κάθε πολύπλοκης νότας που κρύβεται στη σύνθεσή τους με τα Μοσχάτα της Σάμου, ο Metaxa Master Κωνσταντίνος Ράπτης αναζητά συνεχώς νέους τρόπους για να αναδείξει την εμπειρία της γεύσης, προσφέροντας νέες γευστικές εμπειρίες.
Η σοκολάτα ανέκαθεν ήταν για εκείνον ένας από τους καλύτερους συντρόφους για
τα πολύτιμα αποστάγματά του, καθώς τα βοηθά να ξεδιπλώσουν το μοναδικό τους χαρακτήρα με ξεχωριστό τρόπο. Μία άκρως ενδιαφέρουσα χημεία συντελείται, στην οποία η σοκολάτα ξεκλειδώνει όλες τις νότες που βρίσκονται καλά φυλαγμένες μέσα στην καρδιά του ΜΕΤΑΧΑ, συνθέτοντας μια όμορφη συμφωνία των αισθήσεων.
Αυτό αποτέλεσε και την κύρια αφορμή για τη νέα εμπειρία pairing που παρουσιάζει ο οίκος ΜΕΤΑΞΑ αυτά τα Χριστούγεννα σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία ÉSOPHY.
Με όχημα τη φιλοσοφία που θέλει κάθε σοκολάτα να αποκαλύπτει μια μνήμη συνδεδεμένη με γεύσεις που ορίζουν την αληθινή ποιότητα, η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου είναι δύο chocolatières που ίδρυσαν το brand ÉSOPHY το 2017.