«Όταν κάνεις ένα γιορτινό τραπέζι με αγάπη, όλα γίνονται πιο νόστιμα»..Aυτό σκεφτόμουν την ώρα που έστρωνα το λευκό λινό τραπεζομάντιλο στην τραπεζαρία. Σε λίγο θα αρχίσουν να έρχονται οι φίλοι μου, αλλά δεν ήταν το δικό τους κουδούνισμα για το οποίο καρδιοχτυπούσα. Φέτος οι γιορτές είναι υπέροχες γιατί τις μοιράζομαι με τον άνδρα της ζωής μου, τον Πέτρο.
16.30: Το τραπέζι έχει στρωθεί και μένουν μόνο οι τελευταίες διακοσμητικές πινελιές που θα δώσουν τη festive διάθεση που απαιτείται. Η κουζίνα μου μυρίζει υπέροχα…και όχι τυχαία. Στον φούρνο σιγοψήνεται το χοιρινό καρέ με λεμονάτη σάλτσα με κάστανα και θυμάρι, και τραγανές πατάτες. Μια ονειρεμένη συνταγή που βρήκα στο γιορτινό site της ΑΒ Βασιλόπουλος (και το οποίο κυριολεκτικά με έχρισε την οικοδέσποινα της χρονιάς). Από τη στιγμή που «φλέρταρα» αυτό το τέλειο κομμάτι κρέατος, ήμουν σίγουρη για την επιτυχία του πιάτου. Το φυστικοβούτυρο, το μέλι η πάπρικα αλλά και οι υπέροχες πατάτες και τα ζουμερά πορτοκάλια από τον πάγκο μαναβικής της ΑΒ Βασιλόπουλος, έκαναν τη διαφορά στο γιορτινό μου φαγητό. Ξέρω καλά πως όλοι θα μιλάνε γι’ αυτό αύριο.