Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
Το τέλειο ρεβεγιόν, το δικό μου/Φωτογραφία: Shutterstock
30|12|2019 16:01
SHARE
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πώς οργάνωσα το τέλειο ρεβεγιόν -Με δύο πιάτα έκπληξη, επετειακό κρασί και δώρα για τους καλεσμένους


«Όταν κάνεις ένα γιορτινό τραπέζι με αγάπη, όλα γίνονται πιο νόστιμα»..Aυτό σκεφτόμουν την ώρα που έστρωνα το λευκό λινό τραπεζομάντιλο στην τραπεζαρία. Σε λίγο θα αρχίσουν να έρχονται οι φίλοι μου, αλλά δεν ήταν το δικό τους κουδούνισμα για το οποίο καρδιοχτυπούσα. Φέτος οι γιορτές είναι υπέροχες γιατί τις μοιράζομαι με τον άνδρα της ζωής μου, τον Πέτρο.

16.30: Το τραπέζι έχει στρωθεί και μένουν μόνο οι τελευταίες διακοσμητικές πινελιές που θα δώσουν τη festive διάθεση που απαιτείται. Η κουζίνα μου μυρίζει υπέροχα…και όχι τυχαία. Στον φούρνο σιγοψήνεται το χοιρινό καρέ με λεμονάτη σάλτσα με κάστανα και θυμάρι, και τραγανές πατάτες. Μια ονειρεμένη συνταγή που βρήκα στο γιορτινό site της ΑΒ Βασιλόπουλος (και το οποίο κυριολεκτικά με έχρισε την οικοδέσποινα της χρονιάς). Από τη στιγμή που «φλέρταρα» αυτό το τέλειο κομμάτι κρέατος, ήμουν σίγουρη για την επιτυχία του πιάτου. Το φυστικοβούτυρο, το μέλι η πάπρικα αλλά και οι υπέροχες πατάτες και τα ζουμερά πορτοκάλια από τον πάγκο μαναβικής της ΑΒ Βασιλόπουλος, έκαναν τη διαφορά στο γιορτινό μου φαγητό. Ξέρω καλά πως όλοι θα μιλάνε γι’ αυτό αύριο.

17.30: Όσο το χοιρινό καρέ συνεχίζει να μοσχοβολάει στην κουζίνα στήνω στο τσακ μπαμ ένα πανεύκολο πιάτο. Η συνταγή και πάλι από το γιορτινό site της ΑΒ Βασιλόπουλος -που πλέον του έδωσα τον τίτλο του δικού μου Άγιου Βασίλη. Αποξηραμένα βερίκοκα, ανοιγμένα και γεμισμένα με γραβιέρα. Αγαπημένη λιχουδιά του Πέτρου, τον οποίο σήμερα θα ήθελα να εντυπωσιάσω. Ξεκινάω ανοίγοντας στη μέση τα βερίκοκα. Ξετυλίγω το γαλανόλευκο χαρτί περιτυλίγματος της ΑΒ Βασιλόπουλος σαν να ανοίγω κάποιο ακριβό δώρο. Κόβω ένα μικρό κυβάκι από την γραβιέρα «ΑΒ Επιλογή» και το βάζω στο στόμα μου. Αυτή τη γεύση θέλω να έχει η νέα χρονιά. Έντονη αλλά και ισορροπημένη, μεστή, με αρώματα βουτύρου, γάλακτος και ξηρών καρπών.

17:45: Φοράω το μαύρο φόρεμα με το οποίο θέλω να με δει ο Πέτρος. Λίγο ρουζ, ένα κόκκινο κραγιόν και μπαίνω ξανά στην κουζίνα. Όλα είναι έτοιμα. Μένει μόνο αυτό που θα απογειώσει το γεύμα (κι εμένα) στα μάτια του Πέτρου. Ο ερυθρός οίνος 1939. Μια συνάντηση του Ξινόμαυρου με το Pinot Noir για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ένα επετειακό κρασί από την ΑΒ Βασιλόπουλος για μοναδικούς ανθρώπους. Για τους φίλους μου. Για τον Πέτρο. Για εμένα. Θα ανοίξω πρώτα τον λευκό οίνο 1939 και θα τον συνοδεύσω με μια Ιταλίδα ντίβα, την Μορταδέλα “Oltre” αγριογούρουνο με τρούφα. Με απίθανες πρώτες ύλες και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Την βρήκα σερφάροντας στο γιορτινό site της ΑΒ Βασιλόπουλος.

18:30: Τα πιάτα στο τραπέζι μου σαν μια ορχήστρα. Με τέλεια δεμένες γεύσεις που μεστώνουν σαν περιμένουν υπομονετικά τους καλεσμένους μου. Κι εγώ, μαέστρος μιας μελωδικής συμφωνίας, πίνω ένα ποτήρι 1939 και τυλίγω το τελευταίο από τα 7 χειροποίητα δώρα που θα προσφέρω στους φίλους μου. Φέτος επέλεξα γούρια. Για καλή τύχη.

19.00: Το πρώτο κουδούνι μόλις χτύπησε. Μαζί και η καρδιά μου. Ρίχνω μια κλεφτή ματιά στον καθρέφτη και ανοίγω την πόρτα. Είναι ο Πέτρος. Η τελευταία ημέρα του χρόνου έχει την γεύση που θα της δώσεις εσύ. Φρόντισε να είναι από ανθρώπους που εμπιστεύεσαι για ανθρώπους που αγαπάς.

Extra Tip: Πριν βγεις από το γιορτινό σάιτ της ΑΒ ΒΑσιλόπουλος, μπες οπωσδήποτε στον διαγωνισμό, για να επιλέξεις τον Άγιο Βασίλη που θέλεις και να στείλεις την κάρτα σου. Έτσι, έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις δωροεπιταγή ΑΒ των 150 ευρώ. Πόσο πιο ωραία να ξεκινήσει η νέα χρονιά;





SHARE