Πιάτα στο Opera Quarta
Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις
27|02|2020 13:30
SHARE
ΟPERA QUARTA

Οpera Quarta: Το μοντέρνο all day bar-restaurant στην Κριεζώτου με αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και ultra chic ατμόσφαιρα


Ένα μοντέρνο bar restaurant με καλλιτεχνικό όνομα -«Opera Quarta»- έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός του αθηναϊκού κέντρου.   

Υπεύθυνος γι’ αυτή τη μοντέρνα τρατορία με την μιλανέζικη αισθητική είναι ο χρυσοχόος Μάνος Πενθερουδάκης. H ονομασία του, πέρα από το γεγονός ότι συνδυάζεται με τη διεύθυνσή του,- βρίσκεται στον αριθμό 4 της Κριεζώτου, που σύντομα θα αλλάξει μορφή καθώς παραδίπλα ετοιμάζεται για εγκαίνια ένα μεγάλο ξενοδοχείο- έχει τη δική της μεγάλη ιστορία.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην τέταρτη όπερα που συνέθεσε ο Giovanni Antonio Pandolfi, μια ξεχωριστή φιγούρα στην μουσική ιστορία. Μέχρι πρόσφατα, σχεδόν τίποτα δεν ήταν γνωστό γύρω από τη ζωή του, αλλά η μουσική του έτυχε πολύ μεγαλύτερης προσοχής, καθώς θεωρείται ότι πρόκειται για τις καλύτερες συνθέσεις για βιολί που γράφτηκαν τον 17ο αιώνα.

Στο εσωτερικό του Οpera Quarta

Μόλις στις αρχές του 20ου αιώνα, η έρευνα του Fabrizio Longo, ιστορικού μουσικής τέχνης, έφερε στο φως στοιχεία σχετικά με τη δράση του. Τα πιο γνωστά έργα του είναι δώδεκα σονάτες, χωρισμένες ως 3η και 4η όπερα. Η 1η και 2η, σύμφωνα με τους μουσικολόγους, είτε δεν έχουν βρεθεί ακόμα, είτε δεν γράφτηκαν ποτέ από δική του επιλογή.    

Ο χώρος, μινιμάλ και φωτεινός, φέρει την σφραγίδα των «Κ Architects», δηλαδή της Μαρίας Κοκκίνου και του Ανδρέα Κούρκουλα, που έχουν δημιουργήσει μια οικεία ultra chic ατμόσφαιρα. Η εντυπωσιακή οροφή μοιάζει με αυλούς εκκλησιαστικού οργάνου, ενώ, τα αρώματα από την κουζίνα θα σας ανοίξουν την όρεξη με το που περάσετε την πόρτα του.

Μπορείτε να καθίσετε και έξω, αν ο καιρός είναι καλός, ενώ, στο εσωτερικό, η κόκκινη σιδερένια σκάλα οδηγεί στο μικρό πατάρι όπου υπάρχουν δύο τρία ακόμα τραπεζάκια.

Ανοιχτό από νωρίς το πρωί, το «Opera Quarta»- σερβίρει πρωινό και καφέ από εξαιρετικό χαρμάνι, αλλά και υπέροχα γλυκίσματα.

Το μεσημέρι, όσοι κινούνται στο κέντρο, το επιλέγουν για ένα μικρό διάλειμμα ή για business lunch, το απόγευμα θα δείτε πολλούς να απολαμβάνουν το aperitivo τους μετά τη δουλειά, ενώ το βράδυ είναι η ιδανική επιλογή για ένα γευστικό δείπνο.

Εδώ, γνωστές ιταλικές συνταγές από τη Ρώμη, τη Νάπολη ή το Μιλάνο, επαναπροσδιορίζονται με μινιμαλιστική διάθεση από τον σεφ και την ομάδα της κουζίνας, που χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες άριστης ποιότητας, μέσα από τα πιάτα φροντίζει αναδεικνύει την αυθεντικότητα των γεύσεων.

Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, η διάσημη αυθεντική ιταλική πίτσα με χειροποίητη ζύμη, λεπτή και αφράτη στην υφή της, που θα τη βρείτε σε έντεκα διαφορετικούς συνδυασμούς, από την κλασική margherita με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας, έως την πιο τσαχπίνικη capricciosa με μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας, προσούτο, αγκινάρες, μανιτάρια και ελιές. Πολύ καλή επιλογή είναι και η φοκάτσια με δενδρολίβανο, χονδρό αλάτι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φτιαγμένες όπως ακριβώς  την κάνουν στη Νάπολη.

Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, η διάσημη αυθεντική ιταλική πίτσα

Από ορεκτικά, τις εντυπώσεις κερδίζει το λεπτοκομμένο Carpaccio di Mare με οκτώ διαφορετικούς τύπους θαλασσινών (γαρίδα, χταπόδι, σφυρίδα, τόνο, σολωμό, μπρικ, χαβιάρι και φύκια), ενώ στην κατηγορία των ζυμαρικών, αξίζει να δοκιμάστε τα χειροποίητα Linguini al Lime με ξύσμα και έλαια lime, ή τις γκουρμέ παπαρδέλες με βούτυρο λευκής τρούφας και καρπάτσιο μαύρης τρούφας.

Οι λάτρεις του κρέατος μπορείτε να επιλέξετε την Tagliata, ένα ζουμερό μοσχαρίσιο φιλέτο που συνοδεύεται από φρέσκια ρόκα με γλυκά ντοματίνια και flakes παλαιωμένης παρμεζάνας, ενώ, τώρα τον χειμώνα σερβίρουν και μια φανταστική σούπα από φιλέτο μόσχου, με μανιτάρια, κενέλ μασκαρπόνε, παρμεζάνα, και λάδι τρούφας.

Αν, πάλι, προτιμάτε τα ψάρια, θα βρείτε ένα φιλέτο λαυράκι με μους ραπανάκι και άγρια χόρτα, φιλέτο σολομού με κρέμα και φρέσκο μπρόκολο,καλαμάρι σε κρέμα ντομάτας, αλλά κι ένα   ελαφρύ  φιλέτο τόνου με  μυρωδικά και σαλάτα.

Για επιδόρπιο, κλείστε όπως οι Ιταλοί με ένα τιραμισού με τυρί μασκαρπόνε, flakes σοκολάτας και πούδρα κακάο, ένα gelato με βανίλια Μαδαγασκάρης, ή το χωνευτικό σορμπέ λεμόνι.

Τagliata στο Οpera Quarta

Στη φιλοσοφία του μαγαζιού είναι το αperitivo, κάτι που συνηθίζουν πολύ οι γείτονες μας, γι’ αυτό στην μπάρα του θα βρείτε ιταλικές ετικέτες κρασιού αποκλειστικής εισαγωγής, πολλά premium ποτά, αλλά και δημοφιλή κοκτέιλ του, όπως το «Μoscow mule» ή το «Hemingway Daquiri», που έπινε και ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας.





SHARE