Πασχαλινά κουλουράκια
Πασχαλινά κουλουράκια/Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Πασχαλινά κουλουράκια, τραγανά απ' έξω μαλακά από μέσα -Θα ξετρελαθείς


Θέλετε συνταγή για τα καλύτερα πασχαλινά κουλουράκια;

Εμείς βρήκαμε στο διαδίκτυο μια εύκολη συνταγή που θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια, με επαγγελματικό αποτέλεσμα!

Το Πάσχα είναι μια ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα με τα παιδιά και να ζυμώσουμε μαζί κουλουράκια. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει!

Αλλωστε Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται. Ο γνωστός σεφ Πάνος Παπαδάκης μας δίνει την πιο νόστιμη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια, τραγανά από έξω μαλακά από μέσα.

Ας δούμε την συνταγή:

Υλικά

Για την ζύμη

  • 630 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 3 μέτρια αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 210 γρ λιωμένο βούτυρο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 2 γρ μαστίχα
  • 2 κτσ ζάχαρη
  • 1 κτγ μαχλέπι
  • 2 βανιλίνες

Για το άλειμμα

1 μέτριο αυγό

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε την μαστίχα, το μαχλέπι, τις 2 κτσ ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών, την ζάχαρη, τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο χτυπώντας με το μίξερ για 4-5 λεπτά.

Ρίχνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το μπέικεν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Ενσωματώνουμε το αλεύρι μέσα στα υγρά υλικά κοσκινίζοντάς το σταδιακά.

Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε. Χτυπάμε 1 αυγό μέτριο και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180c για 20-25 λεπτά!

Δείτε το βίντεο:

Την συνταγή πήραμε από το σάιτ live-kitchen.gr





SHARE