Έχεις ακούσει ποτέ για τις πατάτες Hasselback που είναι γνωστές και ως «πατάτες ακορντεόν»;
Αυτές οι ιδιαίτερες πατάτες φούρνου δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά το 1953, σε εστιατόριο στην Στοκχόλμη που ονομάζεται Hasselbacken. Το Hasselbacken, πρωτοάνοιξε ως ταβέρνα το 1700 σε λόφο της Στοκχόλμης, ο οποίος ήταν γεμάτος φουντουκιές. Στα Σουηδικά η λέξη hassel σημαίνει φουντουκιά και backen ο λόφος.
Πρόκειται για μια σουηδική συνταγή με πρωταγωνίστρια την υπέροχη πατάτα φούρνου που τόσο πολύ αγαπάμε και είναι το τέλειο συνοδευτικό για το εορταστικό τραπέζι.
Εδώ δεν θα φτιάξουμε τις συνηθισμένες και αγαπημένες πατάτες στο φούρνο, αλλά μια πιο μοντέρνα εκδοχή τους γιατί εκτός από νόστιμες, τις θέλουμε και εμφανίσιμες στο μάτι. Ψητές αλλά κομμένες σαν πτυχές βεντάλιας, οι πατάτες Hasselback θυμίζουν τσιπς μα έχουν λίγη παραπάνω δελεαστική ψίχα που λιώνει στο στόμα.