Το καλοκαίρι δεν συγχωρεί το πρόχειρο φαγητό.
Μας δίνει τον επιπλέον χρόνο που χρειαζόμαστε για να μην προσπερνάμε εύκολα την πολύτιμη ώρα απόλαυσής του.
Οι μεζέδες, θα έλεγε κανείς, ότι είναι μέσα στο αλφαβητάρι των διακοπών και μαζί με λίγο ούζο ή μια παγωμένη μπίρα κάνουν τις στιγμές που μοιράζεται η παρέα, να διαρκούν περισσότερο στην καρδιά και την μνήμη.
Μια συνταγή του σεφ Νικόλα Σακελλαρίου, μας έβαλε σε πειρασμό και το τηγάνι μας στη φωτιά.
Ο σεφ μας προτείνει πατατοκροκέτες με κεφαλογραβιέρα στο blog του «blog ston atmo» και καθώς τις φτιάχνουμε «διακτινιζόμαστε» στο μεσημεριανό τραπέζι, αμέσως μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Ο Νικόλας Σακελλαρίου διαλέγει εκλεκτά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και φτιάχνει πιάτα που αγαπούν όλες τις αισθήσεις μας.
Πριν προχωρήσουμε στα υλικά και την εκτέλεση, ένα kind reminder για το τέλος: Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να φτιάξει και να απολαύσει γεύσεις που στερείται λόγω χρόνου τον χειμώνα που όλα γύρω μας τρέχουν αδιανόητα γρήγορα.
Υλικά:
1/2 κιλό πατάτες
2-3 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
250 γραμμ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
3 κουτ. σούπας αλεύρι
4 αυγά
1 κουτ. τσαγιού Μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
Αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
γαρνιτούρα
φέτες λεμονιού, με φυλλαράκια άνηθου