πιπερόπιτα
Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Πεντανόστιμη πιπερόπιτα με κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα


Ποτέ δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε μια λαχταριστή και παραδοσιακή πίτα.

Οι πίτες, αλμυρές και γλυκές, είναι το πιο παραδοσιακό μας φαγητό και κάθε τόπος φημίζεται για τη δική του εκδοχή.

Η πίτα τρώγεται ως κυρίως φαγητό, είναι το ιδανικό σνακ και ταιριάζει απόλυτα με τον πρωινό σου καφέ. Επιπλέον, έχει πάντα μια θέση σε κάθε γιορτινό τραπέζι.

Ο Τάσος Αντωνίου, γνωστός ως Μαμά Πεινάω, μας έδωσε τη συνταγή για λαχταριστή πιπερόπιτα με κοτόπουλο, την οποία μπορείς να προετοιμάσεις σε 20 λεπτά. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για 6 κομμάτια και έχει 315 θερμίδες.

Μάλιστα, αν σου περισσέψει κοτόπουλο από το γεύμα πρόσθεσε μπόλικες πιπεριές και θα έχει σε μία ώρα έτοιμη την αγαπημένη σου πίτα.

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο Τόσο Απλά με καλαμποκάλευρο

Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γραμμ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2 κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/4 κ.γλ. κύμινο
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
  • 1 κ.σ. κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
  • 4 κ.σ. τριμμένο τσένταρ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση για την πιπερόπιτα: Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο για 10 λεπτά, να μαγειρευτεί καλά από όλες τις πλευρές. Παράλληλα, σε ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τις πιπεριές για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Όταν μαγειρευτούν τα υλικά, ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο τη γέμιση να κρυώσει.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη τα φύλλα Τόσο Απλά με καλαμποκάλευρο και γεμίζουμε το κάτω φύλλο με τη γέμιση. Πασπαλίζουμε το τσένταρ. Καλύπτουμε την πίτα με το πάνω φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να μπορέσουμε να κόψουμε την πιπερόπιτα σε κομμάτια.




SHARE