εντυπωσιακή πίτα σε τραπέζι

Οι πιο ινσταγκραμικές πίτες ανήκουν σε Γερμανίδα food artist -Μοιάζουν με έργα τέχνης και σχεδόν λυπάσαι να τις φας

Οι λάτρεις της γαστρονομίας θα αγαπήσουν τον Instagram λογαριασμό της Γερμανίδας φωτογράφου και ζαχαροπλάστη Karin Pfeiff-Boschek, η οποία έχει αναγάγει το ψήσιμο της πίτας σε αληθινή τέχνη.

Η Karin Pfeiff-Boschek είναι μια Γερμανίδα ζαχαροπλάστης και food photographer, η οποία ειδικεύεται στο να ψήνει εντυπωσιακές και πανέμορφες πίτες, οι οποίες μοιάζουν με αληθινά έργα τέχνης. Τόσο ωραίες στην εμφάνισή τους (φανταζόμαστε και στη γεύση τους) που σχεδόν θα λυπόσουν να τις κόψεις.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο Bored Panda, η food artist είπε ότι, όταν ήταν παιδί, απολάμβανε να παρακολουθεί τη γιαγιά της να ετοιμάζει και να ψήνει γλυκές λιχουδιές στον φούρνο, ενώ οι μυρωδιές και οι γεύσεις από τις πίτες που έφτιαχνε έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη της. Το γεγονός ότι οι πίτες και τα υπόλοιπα φουρνιστά εδέσματα αποτελούσαν παράδοση στην οικογένειά της, την ενθάρρυνε στη συνέχεια να δοκιμάσει τις ικανότητές της, με την ίδια να ετοιμάζει κέικ και άλλα γλυκά για τα αδέρφια της.

«Στα 20, περνούσα πολλά καλοκαίρια στο Παρίσι και με γοήτευαν τα υπέροχα φουρνιστά γλυκά σε κάθε ζαχαροπλαστείο, σχεδόν σε κάθε γωνιά του δρόμου. Παρόλο αυτά, δεν ήταν τότε που αποφάσισα να ασχοληθώ με τη ζαχαροπλαστική, καθώς μου κέντρισαν το ενδιαφέρον τα υφάσματα και ξεκίνησα να σχεδιάζω, να βάφω και να δημιουργώ τα δικά μου υφάσματα. Παρόλα αυτά, μου άρεσε να φουρνίζω και συχνά πειραματιζόμουν με διάφορα μείγματα και ζύμες».

Η αγάπη της για τις πίτες συγκεκριμένα ήρθε όταν γνώρισε τον Αμερικανό σύζυγό της, η μητέρα του οποίου ήταν βραβευμένη για τις πίτες που έφτιαχνε. Ξεκίνησε λοιπόν να τις φτιάχνει και η ίδια και αναρωτιόταν πώς θα μπορούσε να τις διακοσμεί, για να είναι πιο εντυπωσιακές και να θυμίζουν τούρτα.

«Τότε αποφάσισα να ανοίξω έναν λογαριασμό στο Instagram και ξεκίνησα να ανεβάζω φωτογραφίες από τις προσπάθειές μου. Προς έκπληξη και ευχαρίστησή μου, τα σχόλια ήταν θετικά και αυτό οδήγησε στο να αυξηθούν πολύ γρήγορα οι followers μου» είπε η ίδια, πάντα στο Bored Panda.