Κρεμμύδια
Φωτογραφία: Unsplash
06|05|2023 09:00
SHARE
TIPS

Αυτό είναι το καλύτερο κόλπο για να κόβεις τα κρεμμύδια -Γρήγορο και ασφαλές, χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι


Έχουμε δει και διαβάσει μυριάδες τρόπους για να κόβουμε τα κρεμμύδια, αυτό το Lifehack από τους casa-tips στο TikTok ωστόσο είναι με διαφορά το πιο επιτυχημένο.

Δεν είναι τυχαίο πως τα κρεμμύδια αποτελούν πάντα... καυτό θέμα συζήτησης. Το πεντανόστιμο λαχανικό είναι πολυποίκιλο και πολυχρηστικό, με τις διάφορες εκδοχές του να αποτελούν απαραίτητο συστατικό για κάθε λογής μεγάλες και μικρές συνταγές ανά τον κόσμο.

Παρά τη γευστικότητα και την χρησιμότητά του όμως, το κρεμμύδι αποτελεί πάντα... πρόβλημα στις απανταχού κουζίνες, με το σχήμα και την υφή του, αλλά και τα χαρακτηριστικά του στρώματα, να προκαλούν πάντα το ερώτημα: Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να το κόψουμε;

Φυσικά, ανάλογα με την συνταγή που θέλουμε να δημιουργήσουμε, το κρεμμύδι μπορεί να κοπεί με πολυάριθμους διαφορετικούς τρόπους. Αν όμως χρειάζεστε λεπτές φέτες από λευκά ή κόκκινα κρεμμύδια, τότε το παρακάτω hack είναι με διαφορά το καλύτερο. Με αυτή την πανέξυπνη τεχνική, θα κόψετε πολλές λεπτές φλίδες όσο πιο γρήγορα γίνεται, και με απόλυτη ασφάλεια μιας και δε θα χρησιμοποιήσετε μαχαίρι!

Και φυσικά, η ταχύτητα είναι το παν όσον αφορά τα κρεμμύδια, μιας και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα δάκρυα που μας προκαλούνται όταν τα κόβουμε ή τα ξεφλουδίζουμε!

Διαβάστε παρακάτω το πανέξυπνο τρικ για το κόψιμο των κρεμμυδιών!

Σύμφωνα με τους casa_tips στο TikTok, ο ιδανικός τρόπος να κόψεις γρήγορα τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες είναι ο εξής: καρφώνεις ένα πιρούνι στο κρεμμύδι ή το κομμάτι που θέλεις να κόψεις, και έτσι το σταθεροποιείς στο τραπέζι ή τον πάγκο σου. Μετά, χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, κόβεις με άνεση σε φέτες το κρεμμύδι, χωρίς επικίνδυνα μαχαίρια και δάκρυα!

Δείτε παρακάτω το επικό hack στο TikTok!

@casa_tips

With one peeler you can slice onion, shallot and garlic faster and better than a chef. 😎

♬ son original - Casa-Tips.com
SHARE