Φράουλες

Πώς να αποθηκεύσεις τις φράουλες στο ψυγείο - Ένα εύκολο τρικ για να μείνουν φρέσκες για περισσότερο καιρό

Ζουμερές και δροσερές, οι φράουλες είναι το τέλειο σνακ για τα ανοιξιάτικα απογεύματά μας.

Οι φράουλες είναι από τα πιο νόστιμα φρούτα και έχουν επίσης θρεπτική αξία. Τις έχουμε συνδέσει με το καλοκαίρι και την ανεμελιά και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σε συνταγές και σε γλυκά. Ωστόσο, αυτό που αποτελεί πάντα μειονέκτημα για τις φράουλες είναι ότι δυστυχώς χαλάνε πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα πολλές από όσες αγοράζουμε να καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων.

Αν λοιπόν δεν σκοπεύεις να φας όλες τις φράουλες σε μία καθισιά, έρχεται η σειρά του ψυγείου. Το θέμα είναι να ξέρεις να τις αποθηκεύεις σωστά ώστε να μείνουν φρέσκες για περισσότερο καιρό.

Πώς να αποθηκεύσεις τις φράουλες στο ψυγείο -Θα μείνουν φρέσκες για περισσότερο καιρό

Αν είσαι από αυτούς που αγαπούν τις φράουλες, σίγουρα το έχεις ζήσει. Αγοράζεις τις φράουλες στον μανάβη ή το σούπερ μάρκετ, τις βάζεις μέσα στο ψυγείο και τις ξεχνάς. Μέχρι που έρχεται η μέρα που επιτέλους τις λαχταράς. Τρέχεις στο ψυγείο, έτοιμη να φας τουλάχιστον μια χούφτα και τις βρίσκεις σαπισμένες με αυτή την αποκρουστική μούχλα πάνω τους.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να δώσεις παράταση στη ζωή του αγαπημένου σου φρούτου; Υπάρχει εύκολο τρικ που εντοπίσαμε στο Instagram.

Με το που τις φέρεις στο σπίτι από το μανάβη, κόβεις τα κοτσάνια τους και ό,τι σου φαίνεται χτυπημένο και τις βάζεις καθαρισμένες σε ένα μπολ με ζεστό νερό και λευκό ξίδι. Τις αφήνεις στο μπολ για 20 λεπτά και ύστερα τις ξεπλένεις με κρύο νερό. Τις αποθηκεύεις στη συνέχεια σε τάπερ και τις αποθηκεύεις στο ψυγείο.

Δες το βίντεο: