Το τζατζίκι είναι ένα από τα κλασικά ντιπ και υπάρχει πάντα σε κάθε ελληνικό τραπέζι.
Συνοδεύει τα ψητά μας, τις πατάτες και τα ορεκτικά, είναι δροσερό, με πλούσια γεύση και τέλειο άρωμα ενώ ταιριάζει τέλεια και με φρυγανισμένο ψωμί.
Όσο διαδεδομένο κι αν είναι όμως το τζατζίκι, υπάρχουν 3 κοινά λάθη που αλλοιώνουν τη γεύση του και κυρίως την υφή του, για να έχετε λοιπόν το τέλειο τζατζίκι στα εορταστικά τραπέζια, παρακάτω έχουμε τα μυστικά ώστε να βγει πηχτό και πεντανόστιμο.
Τα 3 μυστικά για να βγει ο τζατζίκι πηχτό
Ένα βασικό συστατικό είναι το γιαούρτι. Η λιπαρότητα του γιαουρτιού δεν παίζει ρόλο, όπως πολλοί πιστεύουν, ωστόσο εκείνο που θα σας δώσει την τέλεια υφή είναι το στραγγιστό καθώς έχει μία πιο πηχτή σύσταση.