Στο εσωτερικό του εστιατορίου «Το Ψάρι»
Το Ψάρι & ο Αστερίας, τα νέα ψαροφαγικά εστιατόρια της πόλης/ Φωτογραφία: Το Ψάρι
07|12|2019 10:00
SHARE
NEW ENTRIES

Το Ψάρι-Αστερίας: Μοντέρνα ψαροφαγία και αρχαίες συνταγές στα νέα θαλασσινά στέκια της πόλης


Η αναζήτηση μιας πιο μεσογειακής διατροφής βασισμένης κυρίως στους θησαυρούς της θάλασσας και όχι στο κρέας είναι αναμφίβολα η νέα γαστρονομική τάση, αλλά και η ανάγκη της εποχής. 

Αυτός είναι και ο λόγος που ολοένα ξεπηδούν εστιατόρια σε μικρές γωνιές της πόλης, που μυρίζουν ιώδιο, προσφέροντας όστρακα και ψάρια, είδη δηλαδή που θεωρούνται πολυτελή, σε πολύ καλές τιμές και εξαιρετικές συνταγές.

Δύο από αυτά, το «Ψάρι» στον Βοτανικό και ο «Αστερίας» στο Περιστέρι, εδώ και μερικούς μήνες έχουν ήδη κάνει αίσθηση.

Ψάρι

Με σήμα κατατεθέν ένα ζευγάρι ιχθύων, που φιλοτέχνησε η ζωγράφος, Χαρά Κολαΐτη, το μοντέρνο μεζεδοπωλείο του Βοτανικού που άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι, μας υπόσχεται πιάτα από τους τεχνίτες του ψαριού πράγμα που επιβεβαιώνεται όχι μόνο από το logo του καταστήματος -«The seafood artisans»- αλλά και από τους επισκέπτες του, που έχουν ενθουσιαστεί με την κουζίνα του. Σε ένα όμορφο και λιτό περιβάλλον, το «Ψάρι» θα σας κάνει να νιώσετε κυριολεκτικά σαν το σπίτι σας.

Στο εσωτερικό του εστιατορίου

Οι ιδιοκτήτες, τώρα, παρασκευάζουν σχεδόν τα πάντα μόνοι τους, από τα αλίπαστα μέχρι τις αλοιφές, μεταξύ των οποίων μπορείτε να δοκιμάσετε και γάρο, μια αρχαία συνταγή από πολτοποιημένα παστά ψάρια, που εξήγαγαν από τα νησιά του Αιγαίου σε όλη τη Μεσόγειο, ή ένα καταπληκτικό πατέ ψαριών που θα σας έρθει σε αραβική πίτα.

Εξωτερική άποψη του εστιατορίου Το Ψάρι
Εξωτερική άποψη του εστιατορίου «To Ψάρι»

Δοκιμάστε, επίσης, μύδια ξιδάτα και γαύρο μαρινάτο, τονολακέρδα, τσιροσαλάτα και γούνα από σκουμπρί, ενώ, στα μαγειρευτά θα βρείτε ένα ιδιαίτερο λαχματζούν με καπνιστό ψάρι, φιλέτο λαβράκι στο ζυμάρι, σαγανάκια με θαλασσινά, αλλά και ψάρι μπουρδέτο κόκκινο ή λευκό με την παραδοσιακή συνταγή της Κεφαλονιάς.

Γευστικές επιλογές στο Ψάρι

Φυσικά, εδώ, ανάβει και η σχάρα όπου εκτός από ψάρια, σιγοψήνονται και θαλασσινά. Στην κάβα υπάρχουν αρκετές ετικέτες κρασιού αλλά και μια ποικιλία σε αποστάγματα και μπύρες για να συνοδεύσετε το φαγητό σας, ενώ, αν αποφεύγετε το αλκοόλ μπορείτε να παραγγείλετε μια εξαιρετική σπιτική λεμονάδα.

Χαλκιδικής 52 & Κασσάνδρας 8, Βοτανικός, 2114159519

 Αστερίας

Κοντά στην πλατεία του Μπoυρναζίου, το ψαροφαγικό εστιατόριο με την υπογραφή του Γιάννη Στανίτσα, έκανε το Περιστέρι να μυρίσει θάλασσα. Με έμφαση στις μοντέρνες τεχνικές, ο κύριος Στανίτσας που έχει την επίβλεψη του μενού δημιουργεί μερακλίδικες συνταγές κι ο σεφ, Χρήστος Καρακώστας, με την ομάδα του τις εκτελεί με μαεστρία. Με φρέσκα ψάρια από το βόρειο και νότιο Αιγαίο, αλλά και τη βόρεια Εύβοια, επιμένοντας στις καλές πρώτες ύλες από την ελληνική γη, αλλά και στο food styling, ο «Αστερίας» προσφέρει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.

Στις αποχρώσεις του μπλε και του λευκού, ο χώρος είναι γεμάτος με ροτόντες και μοναστηριακά τραπέζια αποπνέοντας μια φιλική ατμόσφαιρα, η κουζίνα είναι ανοιχτή, ενώ στον πρώτο όροφο υπάρχει και ένα τμήμα κατάλληλο για εταιρικές εκδηλώσεις αφού διαθέτει ακόμα και προτζέκτορα για προβολές και παρουσιάσεις.

Τραπέζι στον Αστερία
Στο εσωτερικό του Αστερία

Επίσης, στο ισόγειο υπάρχει ένας χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έως 25 άτομα για μεγάλη ιδιωτικότητα.

Must του καταλόγου τα γιουβαρλάκια γαρίδας με μολόχα, καυκαλίθρες και σάλτσα μοσχολέμονου, η φοβερή μπουγιαμπέσα που μαγειρεύεται επί έξι ώρες, ο ροφός με παραδοσιακό ξινό τραχανά, αλλά και η πεσκανδρίτσα ποσέ με πουρέ παστινάκι/ρίζας μαϊντανού και σάλτσα αμπελόφυλλο.

Στο εσωτερικό του Αστερία
Το μπλε σε όλους τους τόνους είναι το κυρίαρχο χρώμα στη διακόσμηση του Αστερία

Στη μέση μπορείτε να μοιραστείτε με την παρέα σας μεζεδάκια περιποιημένα, όπως παστουρμά μπακαλιάρου με πουρέ μαύρου σκόρδου, τυρί Μπάτσος ΠΟΠ σαγανάκι, σαρδέλα σχάρας με λευκό ταραμά, ή κεφτέδες χταποδιού, αλλά και πιατέλες με φρέσκα όστρακα. Στη κατηγορία Raw Food, θα βρείτε ταρτάρ και καρπάτσιο   που συνοδεύονται με εφτά διαφορετικές σάλτσες και μαρινάδες.       

Τραπέζι στον Αστερία
Ενα τραπέζι στον Αατερία

Tην κάβα επιμελείται ο wine expert, Δημήτρης Σπυρόπουλος, που έχει αναλάβει και τη διεύθυνση του εστιατορίου, ο οποίος έχει διαλέξει προσεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, τσίπουρα, ούζα παλαιωμένα αποστάγματα, αλλά και επιδόρπια ποτά για να συνοδέψετε το γλυκό σας.

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 78-80, Περιστέρι, 2105722688





SHARE