Η αναζήτηση μιας πιο μεσογειακής διατροφής βασισμένης κυρίως στους θησαυρούς της θάλασσας και όχι στο κρέας είναι αναμφίβολα η νέα γαστρονομική τάση, αλλά και η ανάγκη της εποχής.
Αυτός είναι και ο λόγος που ολοένα ξεπηδούν εστιατόρια σε μικρές γωνιές της πόλης, που μυρίζουν ιώδιο, προσφέροντας όστρακα και ψάρια, είδη δηλαδή που θεωρούνται πολυτελή, σε πολύ καλές τιμές και εξαιρετικές συνταγές.
Δύο από αυτά, το «Ψάρι» στον Βοτανικό και ο «Αστερίας» στο Περιστέρι, εδώ και μερικούς μήνες έχουν ήδη κάνει αίσθηση.
Ψάρι
Με σήμα κατατεθέν ένα ζευγάρι ιχθύων, που φιλοτέχνησε η ζωγράφος, Χαρά Κολαΐτη, το μοντέρνο μεζεδοπωλείο του Βοτανικού που άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι, μας υπόσχεται πιάτα από τους τεχνίτες του ψαριού πράγμα που επιβεβαιώνεται όχι μόνο από το logo του καταστήματος -«The seafood artisans»- αλλά και από τους επισκέπτες του, που έχουν ενθουσιαστεί με την κουζίνα του. Σε ένα όμορφο και λιτό περιβάλλον, το «Ψάρι» θα σας κάνει να νιώσετε κυριολεκτικά σαν το σπίτι σας.