Τον τελευταίο καιρό, η πίτσα είναι τάση και συνεχώς καινούργιες γωνιές ξεφυτρώνουν σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη.
Ιταλοί σεφ και Έλληνες που έχουν εντρυφήσει στη γαστρονομία της γείτονος χώρα σηκώνουν τα μανίκια και βάζουν τα δυνατά τους για να μας καταπλήξουν. Πολλές οι επιλογές, οπότε, μάλλον, θα έχετε ένα μικρό πρόβλημα να επιλέξετε ποια γεύση ή ποιον από τους ευφάνταστους συνδυασμούς των δημιουργών να επιλέξετε.
Επίσης, δεν είναι μυστικό ότι ολόκληρες παρέες έχουν διχαστεί για νευραλγικά ερωτήματα σχετικά με την πίτσα. Κάποιοι αγαπούν τα μανιτάρια, κάποιοι έχουν αλλεργία, κάποιοι τρελαίνονται για μπέικον, κάποιοι προσέχουν τη σιλουέτα τους, κάποιοι επιμένουν παραδοσιακά, κάποιοι θέλουν να πειραματίζονται, ε δεν αργεί να ανάψει ο καβγάς!
Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και έχετε βιώσει ομηρικούς τσακωμούς, ή απλώς λαχταράτε μια πίτσα όπως θα την τρώγατε στη Ρώμη, τότε πρέπει να γνωρίσετε την «Romatella» που πουλάει πίτσες al taglio, δηλαδή με το κομμάτι.