Σεκέρ Παρέ: Αν αυτές οι δύο λέξεις σας είναι άγνωστες, καιρός να μάθετε τι αντιπροσωπεύουν. Ένα υπέροχο ανατολίτικο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς.
Το Σεκέρ Παρέ στα τουρκικά σημαίνει «κομμάτι ζάχαρης». Δεν φτιάχνεται εξ ολοκλήρου από ζάχαρη, μην ανησυχείτε.
Αυγά, σιμιγδάλι, αλεύρι, ξύσμα από εσπεριδοειδή είναι μερικά από τα βασικά υλικά αυτού του λαχταριστού κεράσματος. Το σιροπιαστό μπισκότο-μπουκίτσα κοσμείται από ένα ολόκληρο αμύγδαλο ή φουντούκι.
Αν τύχει και δοκιμάσετε να το φτιάξετε όταν θα αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, μπορείτε να το συνοδεύσετε με παγωτό.
"Το Σεκέρ Παρέ είναι το πιο γρήγορο σιροπιαστό που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι. Ένα γλυκό όλο αρώματα και γεύση» δηλώνει ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης που υπογράφει την εκτέλεση της συνταγής που ακολουθεί.
Πάμε να δούμε τα υλικά και όλα τα βήματα για να το φτιάξετε.
Υλικά για τα σεκέρ παρέ
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 μεσαία αυγά
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 460 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσης
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα απο ένα λεμόνι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Αμύγδαλα ωμά με την φλούδα (περίπου 60 αμύγδαλα)
Υλικά για το σιρόπι:
- 375 ml. νερό
- 750 γρ. ζάχαρη
- Λίγο μέλι
- 1 ξύλο κανέλας