Καρυδόπιτα
Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Σιροπιαστή καρυδόπιτα: Η εύκολη και λαχταριστή συνταγή με 6 υλικά


Είμαστε πλέον στο φθινόπωρο και μπαίνουμε σιγά-σιγά σε cozy mood.

Είναι η εποχή που μας αρέσει να περνάμε τα απογεύματα στο σπίτι, με ή χωρίς παρέα. Θέλουμε μια κούπα ζεστό καφέ και ένα κομμάτι λαχταριστό γλυκό.

Τα ζεστά γλυκά έχουν την τιμητική τους. Είναι αφράτα, πεντανόστιμα και ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε μετά από μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο.

Τι θα έλεγες για μια απολαυστική καρυδόπιτα; Η απάντηση είναι σίγουρα «ναι»!

Βρήκαμε μια συνταγή που είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και γίνεται με 6 μόλις υλικά.

Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό και θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να την φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 6 αυγά
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 baking powder
  • 3 κ.σ. κανέλα

Για το σιρόπι

  • 2 και 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 2 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φέτα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και τέλος τα καρύδια.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο σκεύος και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 180C για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι για να δούμε αν έχει ψηθεί από μέσα.
  • Όσο ψήνεται η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά από τη στιγμή του έντονου βρασμού και στη συνέχεια σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό, αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια.

Έτοιμη η καρυδόπιτα! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το sintagesgiagias.gr





SHARE