fbpx Σκιουφιχτά με λιαστή ντομάτα, ελιές και φέτα -Η πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή που θα φτιάχνεις όλο το καλοκαίρι | BOVARY
σκιουφιχτά με λιαστή ντομάτα, φέτα και ελιές
Λαχταριστή συνταγή/ Φωτογραφία: www.giorgostsoulis.com
27|05|2020 11:22
SHARE
ΣΥΝΤΑΓΗ

Σκιουφιχτά με λιαστή ντομάτα, ελιές και φέτα -Η πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή που θα φτιάχνεις όλο το καλοκαίρι


Ο Γιώργος Τσούλης προτείνει τα πιο νόστιμα και απλά ζυμαρικά που έχετε δοκιμάσει. Εύκολα και λαχταριστά γίνονται στο πι και φι.

Αυτό που όλοι θέλουμε το καλοκαίρι είναι να μην περνάμε πολύ χρόνο στην κουζίνα, αλλά στην παραλία ή χαλαρώνοντας στο σαλόνι με το air condition. Οπότε, εύκολα και γρήγορα πιάτα, τα οποία είναι παράλληλα και νόστιμα μας λύνουν κυριολεκτικά τα χέρια και μας σώζουν από το αιώνιο ερώτημα «τι θα μαγειρέψω σήμερα;».

Δοκιμάσαμε λοιπόν την πολύ απλή συνταγή του γνωστού σεφ Γιώργου Τσούλη για σκιουφιχτά με λιαστή ντομάτα, ελιές και φέτα, η οποία γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σκιουφιχτά
  • 400 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας για πίτσα
  • 100 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 3 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
  • 3 κ.σ. ελιές, ξαλμυρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Ρίγανη, ξερή

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σκιουφιχτά βράζοντάς τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente (θα μαγειρευτούν και στη σάλτσα).
  • Αφού βράσουν τα σκιουφιχτά, κρατάμε στην άκρη περίπου 100 ml από νερό βρασμού.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες και τις σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό.
  • Κατόπιν, προσθέτουμε στο τηγάνι την κάπαρη, τις ελιές, την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για περίπου 4 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι τα σκιουφιχτά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα, ώστε να πάει η σάλτσα παντού. Αν δούμε πως η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  • Τέλος, σερβίρουμε τα σκιουφιχτά ζεστά πασπαλίζοντας τα με φέτα και ρίγανη.

Καλή όρεξη!





SHARE