Πιτούλες και ντιπ
Πανεύκολο/ Φωτογραφία: Pexels/Valeria Boltneva
ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ

Η σκηνοθέτις Όλγα Μαλέα μας έδωσε την τέλεια ιδέα για το σνακ που θα βουτήξουμε στα αγαπημένα μας ντιπ -Με δύο υλικά


Οσοι είναι σινεφίλ,  ίσως να θυμούνται δύο ταινίες ελληνικής παραγωγής που πήραν το όνομά τους από ένα γλυκό και αλμυρό πιάτο: την ταινία «Λουκουμάδες με μέλι» και την ταινία «Ριζότο». Την σκηνοθεσία και των δύο ταινιών υπογράφει η ταλαντούχα δημιουργός, Ολγα Μαλέα.

Το φαγητό, φαίνεται ότι είναι για εκείνη, πηγή έμπνευσης ακόμα και τις ημέρες της καραντίνας.

Οποιος την ακολουθεί μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, θα έχει καταλάβει ότι είναι κρυφό ταλέντο στην μαγειρική. Μοιράζεται συνταγές με τους φίλους της και μάλιστα την συμβουλεύονται αρκετές φορές για τα μαγειρικά τους εγχειρήματα.

Σε μια από τις αναρτήσεις της, πήραμε μια ιδέα για σνακ, πραγματικά πανέξυπνη.

Με μόνο δύο υλικά, η σκηνοθέτις φτιάχνει τραγανές πιτούλες, ιδανικές για βουτιές στα αγαπημένα μας ντιπ. Η ίδια την αποκαλεί «την συνταγή που δίνει χαρά σε φίλους και συγγενείς» (σσ. βέβαια, η αλήθεια είναι ότι στην παρούσα φάση που "Μένουμε σπίτι", κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, δεν θα μπορούμε να την μοιραστούμε -προς το παρόν- ούτε με φίλους, ούτε με συγγενείς. Άρα μιλάμε για... ατομική απόλαυση).

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «τις τρώμε με κατίκι, ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα αλλά και σκέτα".

Τι θα χρειαστείτε;  Αραβικές πίτες και ελαιόλαδο!

Voila!

ΥΛΙΚΑ


-1 σακούλα αραβικές πίτες μεγάλες


-Eλάχιστο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1)Κόβουμε τις πιτούλες με ένα ψαλίδι σε λωρίδες πάχους 2-3 εκ, τις χωρίζουμε στα δύο, τις βάζουμε σε ένα ταψί.

2) Τους ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι, τις ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού το λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 170 πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν.

3) Τις φυλάμε σε τσίγκινο κουτί για να μην πάρουν υγρασία (τρομερά σημαντικό αλλιώς χαλάνε).

Δείτε την ανάρτηση:





SHARE