Σοκολατένιο ρυζόγαλο με κράνμπερι / Φωτογραφία: shutterstock

Σοκολατένιο ρυζόγαλο με κράνμπερι -Απλό, λαχταριστό και φουλ αντιοξειδωτικό

Το αγαπημένο μας ρυζόγαλο γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό και θρεπτικό, με σοκολάτα και κράνμπερι.

Το κλασικό ρυζόγαλο είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση όταν θέλουμε να φτιάξουμε γλυκό στο σπίτι. Αρωματικό και βελούδινο, είναι από τα λίγα γλυκά που, αν και δεν περιέχει σοκολάτα, ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Φανταστείτε όμως πόσο ωραιότερο μπορεί να γίνει αν «παραβιάσουμε» την απλότητα και τον παραδοσιακό λευκό του χαρακτήρα βάζοντας στα υλικά σοκολάτα και κάποιο φρούτο που θα το κάνει ακόμα πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό μας.

Ιδού μια πρωτότυπη παραλλαγή που συνδυάζει την απόλαυση ενός σπιτικού γλυκού με τα πλεονεκτήματα μιας υπερτροφής:

Σοκολατένιο ρυζόγαλο με κράνμπερι / Φωτογραφία: shutterstock

Σοκολατένιο ρυζόγαλο με κράνμπερι

Υλικά για 6 μερίδες

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 50 γρ. ρύζι γλασέ
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
  • Σπόρια από ένα λοβό βανίλιας ή ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ, διαλυμένο 4 κ.σ. κρύο νερό
  • 100 γρ. μαύρη κουβερτούρα, τριμμένη
  • 60 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
  • φρέσκα κόκκινα μούρα ή κράνμπερι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και όσο νερό χρειάζεται ώστε να υπερκαλύπτεται το ρύζι κατά 1 εκ. Προσθέτουμε ½ φλ. από το γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ, τη σοκολάτα και τα κράνμπερι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε. Το μοιράζουμε σε μπολάκια, αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα κόκκινα μούρα και σερβίρουμε.