Γιορτές σημαίνει φωτάκια, στολίδια, μουσική, φαγητό και ποτό! Τα πρώτα τα έχουμε ήδη και σιγά σιγά ετοιμάζουμε τα χριστουγεννιάτικα πιάτα που θα σερβίρουμε στο ρεβεγιόν.
Τα γλυκά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το γιορτινό τραπέζι.
Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες είναι τα κλασσικά αγαπημένα που έχουν πάρει ήδη τη θέση τους στο σαλόνι μας. Ωστόσο, θέλουμε να φτιάξουμε φέτος και κάτι διαφορετικό, ξεχωριστό, ιδιαίτερο.
Ψάχνοντας για χριστουγεννιάτικες συνταγές, μάς τράβηξε το ενδιαφέρον ο κορμός με σοκολάτα και κάστανο του Στέλιου Παρλιάρου.
Είναι ένα πεντανόστιμο και εύκολο γλυκό. Δεν μπαίνει σε φόρμα, αλλά τυλίγεται σε λαδόκολλα. Ονομάζεται Yule Log ενώ στη Γαλλία Bûche de Noël.
Πάρε χαρτί και μολύβι και δες τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
1000 γρ. κάστανα ακαθάριστα (θα βγουν περίπου ½ κιλό βρασμένα, αποφλοιωμένα κάστανα)
130 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
200 γρ. γλυκό του κουταλιού κάστανο στραγγισμένο ή μαρόν γλασέ