Σοκολατογλυκό με 3 υλικά
Φωτογραφία: Unsplash/@anetvob
22|04|2023 09:09
SHARE
ΣΥΝΤΑΓΗ

Σοκολατογλυκό με 3 υλικά -Πολύ λαχταριστό, έτοιμο σε λίγα βήματα


Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα εύκολο γλυκό σοκολάτας μόνο με 3 υλικά;

Τα γλυκά είναι πάντα δελεαστικά, πόσο μάλλον αν η συνταγή τους είναι εύκολη και χρειάζονται μόνο λίγα υλικά για την παρασκευή τους.

Στην προκειμένη περίπτωση ανακαλύψαμε στο foodmaniacs.gr ένα από τα ωραιότερα γλυκά με σοκολάτα το οποίο είναι έτοιμη σε μόλις 15 λεπτά και τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου.

Θα χρειαστεί κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος και λευκή και φυστικοβούτυρο.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή για το σοκολατογλυκό με 3 υλικά.

Υλικά:

  • 200 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
  • 400 γρ. ‏φυστικοβούτυρο
  • 100 γρ. ‏λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Απλώνετε πλαστική μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 100 γρ. σοκολάτας γάλακτος και προσθέτετε 2 κ.σ. φυστικοβούτυρου. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.

Βάζετε το μισό μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και το στρώνετε. Αν χρειαστεί σηκώνετε την φόρμα και την χτυπάτε προς τα κάτω για να στρώσει καλύτερα.

Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 100 γρ. λευκής σοκολάτας και αυτή τη φορά προσθέτετε 4 κ.σ. φυστικοβούτυρου. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε λείο μείγμα.

Βάζετε όλο το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και το στρώνετε. Αν χρειαστεί σηκώνετε την φόρμα και την χτυπάτε προς τα κάτω για να στρώσει καλύτερα.

Απλώνετε τα υπόλοιπα 100 γρ. της σοκολάτας γάλακτος από πάνω και αφού λειάνετε την επιφάνεια του γλυκού το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

SHARE