Σοκολατόπιτα εύκολη, αφράτη και λαχταριστή.
Δοκιμάστε την σήμερα κιόλας αυτή την υπέροχη συνταγή για σοκολατόπιτα σιροπιαστή από τον Τάσο Αντωνίου.
Αυτό το γλυκό είναι πεντανόστιμο και απόλυτα γευστικό και το καλύτερο είναι πως αυτή η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη.
Η σοκολατόπιτα είναι με κονιάκ και κακάο και ομολογουμένως είναι σκέτος πειρασμός για μικρούς και μεγάλους.
Ιδανική για κέρασμα, αλλά και για τις ώρες που αναζητάς κάτι γλυκό μετά το φαγητό.
Υλικά
Για το κέικ:
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 5 αυγά
- 200 ml νερό
- 100 γραμμ. κακάο σε σκόνη
Για το σιρόπι:
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 75 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
Για τη γκανάς:
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά